Cu elicopterul pe urma contrabandiştilor de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabandiştii au fost prinşi cu ajutorul elicopterului din dotare
Contrabandiştii au fost prinşi cu ajutorul elicopterului din dotare

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au fost nevoiţi sâmbătă să folosească elicopterul din dotare pentru a prinde patru contrabandişti de ţigări. Surprinşi în timp ce transportau 10.500 pachete de ţigări ucrainene pe fâşia verde, contrabandişti  s-au ascuns într-un lan de porumb, fiind însă depistaţi în cele din urmă.



Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, sâmbătă, 23 octombrie, în jurul orei 09.00, la circa 550 metri de linia de frontieră spre interiorul ţării noastre o persoană care se deplasa dinspre un teren agricol spre drumul ce duce în localitatea Cidreag. La nivelul sectorului s-a declanşat astfel o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, acţiune în cadrul căreia a fost folosit şi elicopterul aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, fiind informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.
Poliţiştii de frontieră au identificat persoana depistată ca fiind un localnic din Cidreag, iar la mică distanţă de locul în care acesta a fost observat lucrătorii au identificat alţi trei bărbaţi aflaţi în mijlocul unui lan de porumb. Este vorba despre trei cetăţeni din Cidreag, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani. La cercetarea amănunţită a zonei au fost descoperite, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, la marginea unui canal cu apă, 21 de colete ambalate în folie de plastic de culoare neagră, care conţineau 10.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 44.000 RON.
Cele patru persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu pentru verificări, iar ţigările au fost ridicate de poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
După audierea celor patru cetăţeni din Cidreag, acestora le-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Au încercat să aducă în ţară 21 de baxuri de ţigări ucrainene
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite