Contrabandă de ţigări pe scuter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătmărean a reuşit performanţa de a înghesui în compartimentele unui scooter peste 12 cartuşe de ţigări de contrabandă. Amendat cu 5.000 de lei pentru trafic de ţigări, Elek Csaba (41 de ani) a rămas şi fără scooterul cu care a încercat să transporte cele 122 de pachete de ţigări.


Ţigările au fost înghesuite în compartimentul unui scooter marca Yamaha, cu care bărbatul încerca să le aducă ilegal în ţară. Elek Csaba a fost însă prins de lucrătorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu. Scuterul a fost reţinut de vameşi până când bărbatul îşi achită amenda de 5.000 de lei.  „Pe lângă cele 73 de maşini care se află în prezent în parcul auto din Vama Halmeu, confiscate sau reţinute până la plata amenzii, avem şi un scooter. Acesta a fost reţinut în data de 10 ianuarie, după ce s-au descoperit ascunse în compartimentele motorului 122 de pachete de ţigări marca Jin Ling, aduse din Ucraina“, afirmă afirmă Nicoleta Dobrescu, şeful Biroului Vamal Halmeu.


Ea mai spune că o mare parte din vehiculele confiscate sau reţinute sunt maşini vechi, ieftine, iar valoarea lor nu acoperă de cele mai multe ori cuantumul amenzii. „Amenzile sunt între 5.000 şi 8.000 de lei ori aceste maşini, Dacii şi alte autoturisme vechi de câteva decenii, nu pot fi valorificate. Ele sunt abandonate în cazul în care vameşii descoperă ţigările în lăcaşuriile amenajate în autoturisme“, mai spune Nicoleta Dobrescu.


Peste 1 milion de pachete de ţigări abandonate

De la începutul anului, vameşii au dat amenzi în valoare de 51.000 de lei şi au reţinut cinci autoturisme folosite pentru transportul ţigărilor de contrabandă.  Pe parcursul anului trecut, peste 200 de sătmăreni prinşi cu ţigări de contrabandă au fost sancţionaţi în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Halmeu,  cu amenzi în valoare de 725.000 de lei.

„Cantitatea de ţigări confiscate de la începutul anului până în prezent a fost de 2.469 de pachete de ţigări, iar abandonate de 44.013. La fel, pe parcursul anului trecut au fost 58.000 de pachete de ţigări confiscate şi peste 1.026.122 de pachete de ţigări abandonate“, afirmă Nicoleta Dobrescu, şef Birou Vamal Halmeu. În momentul în care sunt prinşi, mulţi dintre contrabandişti îşi abandonează marfa, preferând să piardă pachetele de ţigări şi să scape astfel de amendă.

image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite