Constructorii și tâmplarii, cei mai reclamați la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de sătmăreni au reclamat lucrările de mântuială executate de unele firme de construcții, dar și neonorarea unor contracte privind instalarea ușilor și geamurilor din termopan. Prestările de servicii în domenii precum construcțiile, tâmplăria din lemn și PVC și domeniul bancar sunt în topul reclamațiilor la OPC pe anul 2010.

 Aproape 500 de sătmăreni au reclamat lucrările de mântuială executate de unele firme de construcții și tâmplărie din Satu Mare. O firmă de termopane nu și-a onorat comenzile, conform contractului, timp de două săptămâni, respectiv trei luni, iar o firmă de tâmplărie a livrat la domiciliu o mobilă mult prea mică și fără unele accesorii prevăzute în schițe.

Locatarii unui bloc din cartierul Micro 16 au rămas fără ușile de la intrarea în scară mai bine de două săptămâni. Președinta asociației a făcut contrat cu o firmă de termopane pentru înlocuirea ușilor vechi însă administratorul firmei nu și-a onorat comanda. „Timp de două săptămâni nu am avut uși la intrările în bloc, iar facturile la încălzire ale oamenilor au crescut considerabil.  Sunt revoltați și îmi cer mie acum să le plătesc facturile. Abia azi a venit omul să pună ușile. Oricum îl voi acționa în instanță“, a declarat președinta asociației de locatari. Prețul celor două uși de termopan se ridică la 1.150 de euro. Sătmăreanca a achitat un avans de 820 de euro. „Administratorul firmei riscă o amendă de până la 1.500 de lei. Noi l-am căutat și la sediul firmei însă nu l-am găsit. Numai bunicii erau la firmă“, a spus și Valentin Breban, directorul OPC Satu Mare.

Țeapă de 2.000 de euro la Turț
Aceeași firmă a țepuit și o familie din comuna Turț. În luna octombrie anul trecut, familia Stanciu a semnat un contract pentru geamuri termopan în valoare de 2.450 de euro și a achitat un avans de 2.000 de euro.  Comanda nu a fost onorată nici în ziua de azi, iar administratorul firmei refuză să răspundă la telefon. „Casa stă fără geamuri de trei luni. Trebuia să plecăm în străinătate însă din această cauză am rămas acasă. Când am semnat contractul ne-a dat și factură și chitanță pe bani“, a spus Veronica Stanciu, păgubită.

Mobilă defectă
O altă reclamație privind prestarea de servicii în domeniul tâmplăriei se referă la o mobilă de 3.000 de lei  pe care operatorul a livrat-o clinetului cu întârziere dar și cu unele defecte. „Dimensiunile mobilei nu corespundeau cu cele din schițe. Mobila era mai mică, iar comoda nu avea compartiment pentru lenjerie. Păgubitul cere restituirea avansului de 500 de euro“, a mai spus Valentin Breban. 

Citat:  În primă fază, agenții refuză să recunoască greșelile comise însă numai când le arătăm dovezile  recunosc că au greșit
Valentin Breban, directorul OPC Satu Mare
Cifre: 3.790.000 lei este valoarea amenzilor aplicate de inspectorii OPC în 2010 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite