Consiliul Judeţean suplimentează bugetul alocat reabilitării Unităţii de Primire Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a aprobat suplimentarea bugetului alocat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru reabilitarea Unităţii de Primire Urgenţe Satu Mare. În prezent, UPU are la dispoziţie 2,8 milioane lei primiţi în luna martie de la Ministerul Sănătăţii, iar la nevoie, Consiliul Judeţean va mai acorda 1 milion lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, spune că în prezent accesul la UPU se face printr-o manevră mai dificilă, atât a Ambulanţei, cât şi a pacienţilor care vin pe jos. Pentru această problemă, soluţia ar fi utilizarea unui spaţiu gol de pe strada Prahovei, în imediata apropiere a Spitalului Judeţean II, de circa 250-300 mp, unde va fi amenajat noua UPU.
Pentru realizarea acestui proiect, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a alocat acum două luni suma de 2,8 milioanei lei. Încă atunci au început demersurile şi realizarea documentaţiei tehnice, urmând ca în câteva zile să înceapă licitaţia pentru execuţia lucrărilor.
Consiliul Judeţean a votat în cadrul şedinţei de azi ca, la nevoie, suma de 2,8 milioane să fie suplimentată cu 1 milion de lei din bugetul judeţului. Astfel, sătmărenii au siguranţa că de curând vor fi primiţi la un centru de urgenţă modern şi dotat.

"E important să punem la punct toate unităţile ce ţin de domeniul sănătăţii, deoarece clădirile se află în proprietatea Consiliului Judeţean, însă sunt adminsitrate de spitale. În câteva luni însă, aceste instituţii vor intra în adminsitrarea Consiliului Judeţean, motiv pentru care e o  problemă prioritară pentru noi să rezolvăm situaţiile dificile cu care acestea se confruntă", spune Nagy Szabolcs, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite