Consiliul Județean pregătește reabilitarea Palatului Administrativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea Palatului Administrativ a fost evaluată la peste 22 de milioane de lei
Reabilitarea Palatului Administrativ a fost evaluată la peste 22 de milioane de lei

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de consilierii județeni, Consiliul ar urma să cheltuie 22,3 milioane de lei pe reabilitarea Palatului Administrativ. Lucrările ar urma să dureze doi ani.

Ciprian Fabian, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, a avansat ca posibilă sursă de finanțare proiectul „Casa Verde” pentru instituții publice și lăcașe de cult, un program susținut de ministrul Mediului Laszlo Borbely și finanțat din Fondul de Mediu. „Ideea votului pentru proiect din Consiliul Județean este ca în cazul în care programul va fi demara, așa cum se discută, noi să fim pregătiti” afirmă Ciprian Fabian. Elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie a fost atribuită prin licitație publică societății Arhi Dinamic SRL Sau Mare și a costat Consliul Județean 61.000 de lei.

Partea prevăzută în proiect cuprinde zonele ocupate de Consiliul Județean și Instituția Prefectului, excluzînd Primăria Municipiului.Palatul Administrativ, creația arhitecților Nicolae Porumbescu și Ludovic Gyure, a fost construit în plin avânt al epocii comuniste, în perioada 1972 - 1984. Clădirea are trei turnuri mici și unul mai înalt, simbolizînd grupurile etnice care conviețuiesc în Satu Mare, respectiv legătura strânsă dintre reprezentanții acestora. Proiectul CJ este primul de anvergură care vizează reabilitarea Palatului, cea mai înaltă clădire din județ.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite