Consilierul municipal PDL Dumitru Godîncă și-a recunoscut vinovăția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ieri, în fața procurorilor DNA, consilierul municipal PDL Dumitru Godîncă a negat acuzațiile procurorilor, acesta și-a schimbat declarațiile azi și și-a recunoscut vinovăția. Procurorii se așteaptă la un proces fulger.

Procurorii DNA nu vor solicita azi, la 24 de ore de la reținere, măsura arestului preventiv în cazul consilierului local sătmărean al PDL Dumitru Godâncă. Oficiali din DNA afirmă că acesta și-a recunoscut vinovăția și că „instituția recunoașterii anulează necesitatea impunerii măsurii arestului preventiv”. Procurorii se așteaptă la o condamnare rapidă, în cazul în care Godîncă nu-și va schimba din nou declarațiile.

Consilierul local PDL Dumitru Godîncă (55 de ani), șeful sectorului Satu Mare al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA a fost reținut ieri de procurorii DNA, fiind acuzat de mită și tentativă la contrabandă. În același dosar este cercetat și Ioan Paul, angajat la sectorul Satu Mare al S.C. Transgaz SA. Potrivit DNA, în perioada februarie – martie 2011, cei doi „au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal”. Godîncă şi Paul au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi le-au oferit peste 10.000 euro pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări. Planul infracţional nu a mai fost finalizat întrucât Godîncă nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii de țigări din Ucraina.

 







Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite