Consilierii județeni ai PDL au votat împotriva referendumului privind desființarea județului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii județeni și-au dat acordul de principiu pentru organizarea unui referendum privind desființarea județului în cadrul ședinței desfășurate azi după amiază, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ. Rezolvarea problemei sediului Bibliotecii Județene a fost amânată.

Proiectul privind consultarea cetăţenilor judeţului Satu Mare, prin referendum, cu privire la propunerea de desfiinţare a unităţii administrativ-teritoriale „judeţul Satu Mare” a trecut, în pofida opoziției consilierilor PDL, singurii care au votat pentru reorganizare. Votul consilierilor reprezintă un NU spus proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a României. În cazul în care acesta va fi aprobat, sătmărenii vor fi chemați la referendum.    

Situația Bibliotecii județene, în aer

Proiectul de stingere a litigiului cu Federalcoop a fost amânat de consilieri, fapt care aruncă din nou în necunoscut situația Bibliotecii Județene.
Conform proiectului de hotărâre, CJ urma să achite 642.825 de euro, reprezentând contravaloarea chiriei pentru anii 2006 – 2011 către Federalcoop pentru spațiul ocupat de Bioblioteca Județeană, Sala de lectură și birourile de conducere. Consiliul urma să achite 342.825 de euro până în data de 30 noiembrie 2011 și alți 300.000 euro până în luna mai a anului viitor către Federalcoop, alături de 30.000 de lei cheltuieli de judecată. Celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi au fost votate în linie de consilieri.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite