Satu Mare: Consiliere pentru familiile cu copii în prag de abandon şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul şcolar 2008-2009, 364 de elevi din judeţ au abandonat şcoala. Dintre aceştia, 42 sunt elevi din învăţământul primar, 123 sunt elevi de gimnaziu iar 199 de liceu.      

Familiile cu copii în prag de abandon şcolar pot participa la consiliere în cadrul biroului de asistenţă socială din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare. Serviciul susţine campania „Şcoala te face mare“ lansată de către Asociaţia Ovidiu Rom.


Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar, Mariana Brumboiu, a declarat ca in anul scolar 2008-2009, 364 de elevi au abandonat cursurile scolare. „Motivele pentru care au abandonat scoala sunt diverse. Majoritatea elevilor de gimnaziu au plecat in strainatate impreuna cu parintii iar cei de liceu nu aveau conditii materiale pentru chiria la oras“, sus’ine Mariana Brumboiu. 



Coordonatoarea campaniei, la nivel local, Liliana Fabian, a declarat că familiile care au copii în astfel de situaţii pot suna gratuit la numărul de telefon 116.111 pentru a beneficia de consiliere în vederea rezolvării problemelor care stau în calea educaţiei copiilor lor.


Campania îşi propune reducerea abandonului şcolar prin promovarea mesajului că toti copiii din România au dreptul la educaţie şi că toţi părinţii au obligaţia să-şi trimită copiii la şcoală pentru cel puţin 10 ani.


SPAS Satu Mare, va sprijini identificarea tuturor copiilor de vârsta şcolară care sunt în pericol de abandon şcolar sau care au un risc mare de a fi înscrişi la şcoală târziu sau niciodată, şi a înscrierii lor în timp util.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite