Consilier local trimis în judecată pentru complicitate la contrabandă și dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul local a fost implicat în contrabanda cu țigări
Consilierul local a fost implicat în contrabanda cu țigări

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis în judecată pe Gheorghe Berendi, membru în Consiliul Local Batarci, cu antecedente penale, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de complicitate la contrabandă calificată şi dare de mită.

Potrivit procurorilor, în data de 16 februarie 2011, acesta i-a oferit unui lucrător din cadrul Biroului Vamal Satu Mare 10.000 euro, pentru ca acesta să-i faciliteze introducerea în ţară, din Ucraina, prin punctul de trecere al frontierei Halmeu, a unui TIR în care urma să fie ascunse ţigări. În 17 februarie 2011, acelaşi consilier local i-a oferit 10.000 de euro şi unei persoane din conducerea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare. Cele două persoane contactate de consilier l-au denunțat.

În 13 martie 2011, Gheorghe Berendi a ajutat doi cetăţeni moldoveni să introducă în ţară, din Ucraina, prin Punctul de trecere al Frontierei Halmeu, cantitatea de 100.490 pachete ţigări în valoare de 107.435 lei (25.229 euro). Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite