Satu Mare: Condamnaţi la sărăcie-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce liderii lor sunt preocupaţi de propriile interese, romii din Carei trăiesc la marginea societăţii, din mila publică iar jefuitorul casieriei RDS a fost prins în timp ce tâlhărea o casă de schimb valutar, sunt principalele titluri din ediţiile de azi a ziarelor locale. 

Romii din Carei trăiesc sub pragul sărăciei. Este o concluzie tristă pe care o poate trage orice persoană care îi întâlneşte prin municipiu sau ajunge să vadă condiţiile în care trăiesc. În continuare, copiii romilor abandonează şcoală, transformându-se în cerşetori sau în prostituate. În pragul campaniilor electorale, romii se transformă în masă electorală tocmai bună de manevrat contra unor mici atenţii. Conform recensământului din 2002, la nivel local ar exista doar 385 de rromi. Totuşi, în realitate, numărul acestora se ridică la aproximativ 1.500 de persoane. Doar că cei mai mulţi dintre ei ajung să se declare de altă etnie, tocmai pentru că ajung să le fie ruşine de propria lor identitate, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Vineri, 13 noiembrie, în jurul orei 14 şi 30 de minute – 15, un tânăr a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar de pe strada I.C. Brătianu de lângă pizzeria Borsalino. El a fost prins în flagrant. Sătmăreanul Krisztian Suranyi (18 ani), autorul jafului armat din 24 iunie, de la casieria RDS, a mai “lovit” o dată. Şi acum, ca şi atunci, tânărul avea asupra lui un cuţit, ne-au declarat martorii.

Krisztian Suranyi a pozat în tânăr blajin şi elev bun

În 24 iunie, Krisztian Suranyi (18 ani) în complicitate cu Richard B. (17 ani) au comis jaful armat de la casieria RDS din cartierul Micro 16. Miercuri, 24 iunie, cei doi au venit împreună cu autobuzul din 14 Mai, până la Ceasul Electric, de unde au mers pe jos, spre pod. Pe cealaltă parte a râului Someş, complicele care a cumpărat bricheta folosită pe post de pistol a rămas sub pod. Suranyi, cu faţa acoperită şi cu “pistolul” în mână, a intrat în casierie. A îndreptat “arma” spre angajate şi le-a cerut banii. De menţionat este faptul că tânărul avea asupra lui şi un cuţit. Văzând că a scăpat foarte uşor, Krisztian Suranyi a mai lovit o dată. Din fericire a fost prins în flagrant. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de această dată, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite