Concursuri dedicate nașterii poetului Mihai Eminescu, la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două acțiuni dedicate aniversării nașterii poetului național Mihai Eminescu, organizează Centrul Cultural din Carei.  Primul eveniment se adresează în exclusivitate instituţiilor de învăţământ din Carei iar concursul "I Like Eminescu!" se adresează tuturor instituţiilor de învăţământ din judeţul Satu Mare.

Toate instituțiile care doresc sprijin logistic și de specialitate privind participarea la aceste evenimente pot trimite email la adresa festivalulspot@yahoo.com. până în data de 24 ianuarie. Premiile oferite sunt cărți şi diplome. Persoană de contact:  Paul Sarvadi 0771.526.525

Eminescu … eternul Eminescu
Primul eveniment va avea loc marţi, 18 ianuarie, de la ora 18.00 în sala de dans a Centrului Cultural, ediţia a patra a concursului de recitări din operele poetului Mihai Eminescu. Fiecare instituţie de învăţământ are posibilitatea să înscrie în concurs trei elevi. Fiecare concurent va recita o poezie, ce nu va depăși patru minute. Tematica concursului este „Dragostea în poezia eminesciană” pentru clasele IX-XII şi „Natura în poezia eminesciană” pentru clasele V-VIII Înscrierile se vor face la faţa locului.

I like Eminescu!
Cel de al doilea eveniment, un concurs interşcolar intitulat "I like Eminescu!", va avea loc în data de 31 ianuarie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Casei Comunitare Sfântul Ladislau, fostul Club 9 Mai şi se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal.
La acest concurs pot participa elevi, individual, sau în echipe, cu scurte momente scenice, de maxim 10 minute, care să aibă la bază opera poetică şi/sau viaţa lui Eminescu. Termenul limită de înscriere este 24 ianuarie, ora 16.00. Înscrierile se pot face online, la adresa festivalulspot@yahoo.com. În fișa de înscriere se va preciza şcoala de provenienţă, numele elevilor şi al echipelor, textele care stau la baza momentului scenic şi durata acestuia.
În construcţia scenică a momentelor sunt admise absolut orice elemente spectacolare. De exemplu, elevii pot folosii instrumente muzicale, pot cânta, se pot folosi de proiecţii, inserţii video, etc, dar nici un participant sau echipă înscrisă în concurs nu se poate limita la o simplă recitare a unei poezii.
Centrul Cultural Carei vă oferă sprijin logistic în măsura posibilităţilor, iar în cazul în care solicitaţi, vă oferim şi sprijin de specialitate, în cadrul unei întâlniri, fixate din timp, cu fiecare concurent sau echipă participantă. Solicitări în acest sens pot fi formulate pe aceeaşi adresa de email, până în data de 24 ianuarie. Premiile constau în cărţi şi diplome. 


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite