Concurs de recitări, astăzi la Carei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi de liceu și gimnaziu din școlile careiene participă la concurs. Careieni participă la cea de a IV-a ediție de concurs de recitări poezii iar în data de 24 ianuarie vor dansa Hora Unirii în centrul orașului.

Zeci de elevi de liceu și gimnaziu care frecventează cursurile școlilor din Carei și din comunele învecinate participă, astăzi, la cea de de a IV-a ediție a concursului de recitări intitulat „Mihai Eminescu“. Concursul se va desfășura în sala Casei Comunitare „Sfântul Ladislau“ (fostul Club 9 Mai) începând cu ora 18.00.  

Concursul se va desfășura pe două categorii

Ediția din acest an a concursului de recitări se va desfășura pe două categorii: recitări de poezii a elevilor din ciclul gimnazial şi recitări a elevilor din ciclul liceal. Elevii care s-au înscris în concurs sunt din Carei, Moftin, Pişcolt şi Lucăceni. Regulamentul prevede ca o şcoală are dreptul să înscriere câte trei elevi într-o categorie de la secţia română şi unul de la secţia maghiară. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Din concurs nu va lipsi proba surpriză care va consta în recitarea unei poezii "la prima vedere". Elevii premiați în concurs vor primi cărţi, acestea fiind oferite din partea unor societăți comerciale careiene.

Unirea Principatelor

În data de 24 ianuarie, în fața Monumentului Ostașului Român, careienii sunt invitați la un moment cultural-artistic și la o horă cu ocazia Unirii Principatelor Române.  De la ora 12.30 va avea loc o ceremonie religioasă, urmată de un scurt program artistic. 



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite