Concurs de gătit şi concerte la aniversarea jubiliară a Zilelor Culturale Partium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al zecelea an consecutiv la Satu Mare vor avea loc Zilele Culturale Partium, eveniment cultural organizat la fiecare sfârşit de august în Grădina Romei. Din program nu vor lipsi concursurile pentru copii şi adulţi, programele variate pentru toate vârstele, dar nici concertele cu artişti cunoscuţi din Ungaria.

Timp de trei zile, în Grădina Romei din Satu Mare, se vor desfăşura programe de timp liber pentru copii şi adulţi, concursuri cu diferite tematici, spectacole teatrale şi muzicale, respectiv expoziţii cu vânzare, accesul fiind gratuit pentru toată lumea în cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor Culturale Partium.
O noutate în acest an, faţă de ediţiile precedente este concursul de gătit ciorbă de peşte, zis halászlé, o specialitate ungurească. Competiţia se va desfăşura pe echipe în cursul zilei de sâmbătă, urmând ca bunătăţile să fie jurizate după-masa de o echipă de maiştri bucătari, iar mai apoi servite prietenilor şi invitaţilor fiecărei echipe. Înscrieri se pot face până vineri după-masa la Kacsó Zoltán, la număruld e telefon 0751-297.787. Organizatorii asigură lemnele pentru foc şi 3 kg de peşte fiecărei echipe.
Concursuri pentru copii şi concerte pentru adulţi
Programele se desfăşoară vineri, sâmbătă şi duminica de la ora 10.00 până la miezul nopţii în Grădina Romei. Vor fi concursuri de desene pe asfalt şi dans pentru copii, pictură pe faţă, demonstraţii cu sporturi extreme, expoziţie cu vânzare de obiecte artizanale, mâncăruri tradiţionale. În fiecare seară vor fi şi concerte cu trupe locale, respectiv cu invitaţii speciali din Ungaria, precum Magna Cum Laude, Besh O Drome sau Ghymes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite