Concert internaţional de chitară acustică, deseară la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chitarişti din Italia, Franţa, Germania, Ungaria şi Satu Mare se întâlnesc deseară la Satu Mare unde vor susţine un concert de chitară acustică,  la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, începând cu ora 19.00.

Sătmărenii sunt invitaţi în această seară la un concert de chitară acustică susţinut de Gionni Di Clemente, Bob Bonastre, Ralf Gauck, Szabó Sándor şi Csaba Szátvári. Evenimentul are loc în cadrul  Zilelor Culturale Sătmărene, fiind organizat de primăria Satu Mare, Consiliul Local şi Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”. Preţul unui bilet este de 10 lei şi se va achiziţiona în ziua concertului la casa de bilete a Filarmonicii.


Gionni Di Clemente se află pentru prima dată în România. Joacă excepţional pe chitară clasică cu 10 corzi, dar dacă îşi schimbă instrumentul pe liră arabică. Muzica sa a fost modelată de nume ca Nick Drake, Jorma Kaukonen, Michael Hedges, Ralph Towner şi Egberto Gismonti. În ţara noastră apare de  prima dată pe scenă.

Bob Bonastre este unul dintre cei mai originali şi buni chitarişti din Franţa, atât ca interpret cât şi ca şi compozitor. Este cunoscător atât a muzicii latine cât şi al jazzului. Vizita la Satu Mare este cea de a treia întâlnire cu fanii din România. 

Ralf Gauck este unul dintre cele mai importante personalităţi chitariste de bas din Europa, care prin interpretarea polifonică este capabil să prezinte în solo concerte întregi. În decursul carierei sale a cântat alături de nume cunoscute ca Herman’s Hermits, Tony Sheridan, Allan Taylor, Peter Ratzenbeck, Chris Jones, Claus Boesser-Ferrari, Roger Sutcliffe, Jan Akkerman, Denny Seiwell (Wings) şi Angelo Branduardi.

Szabó Sándor  în lumea internaţională a chitariştilor este maistrul chitarelor bariton cu mai multe corzi. În muzica sa, pe lângă tradiţiile orientale de baştină se pot evidenţia bine şi elementele muzicii contemporane, populare şi ale jazzului.

Csaba Szátvári şi-a început cariera cu rockul progresiv instrumental, însă din 1999 atenţia lui s-a orientat din ce în ce mai mult către muzica modernă cântată pe instrumente acustice.

Szilagyi Zoltan şi-a început activitatea muzicală la sfârşitul anilor 80, a pus pe note poezii ale unor poeţi consacraţi dar a avut şi compoziţii proprii. În 2008 a înfiinţat formaţia de muzică progresiv-alternativă „No Chance“ pe care o conduce şi pentru care compune muzica iar din 2009 împreună cu prietenul său, Szatvari Csaba, lucrează la un proiect de chitară acustică, proiect pe care speră să îl concretizeze cu un album comun.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite