Concedieri la Unicarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean
Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean

Miliardarul sătmărean Vasile Lucuț s-a pus pe tăiat capete în fabrica din comuna sătmăreană Vetiș. Se pare că miliardarul reduce producția pe sectorul de lactate.   

Aproximativ 90% din  angajații secției de lactate a fabricii Unicarm din Vetiș au fost sau urmează să fie concediați. Potivit unor surse din mediul de afaceri, miliardarul Vasile Lucuț, patronul societății, a renunțat la serviciile a aproximativ 60 de persoane și reduce producția de lactate, fapt care ar fi generat valul de disponibilizări. Informațiile privind concedierile de la Unicarm au fost confirmate de edilii din comună.
Șefii secțiilor de producție din Unicarm au refuzat să ofere detalii cu privire la situația din societate. Întrebat despre numărul de oameni puși pe liber, Vasile Lucuț a refuzat și el să comenteze subiectul și să discute cu reporterul „Adevărul de Transilvania”: „Domle, matale vezi-ți de treabă, nu vorbești tu cu mine, care ești tu de la Adevărul” a declarat miliardarul, după care a închis telefonul.
Reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare afirmă că Lucuț ar fi putut demara concedieri fără ca acestea să fie raportate la agenție. „Disponibilizările trebuiesc raportate la noi în momentul în care de ele sunt afectați peste 10% din numărul total de angajați și devin astfel disponibilizări colective. O societate care are 2000 de angajați, precum Unicarm, raportează concedieri doar de la 200 de persoane în sus” explică Gheorghe Tilibașa, directorul AJOFM.
Vasile Lucuţ (55 de ani ) are o avere de 48-49 milioane euro și ocupă locul 105 în Top Forbes  500 miliardari 2011. Societatea a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de lei și un  profit de aproximativ 5,4 milioane de lei. Unicam are peste 2000 de angajați în rețeaua de magazine, distribuție și producție.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite