Comercianţii, alungaţi din Grădina Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii care şi-au închiriat anticipat spaţii în Grădina Romei îşi vor primi banii înapoi. Patru comercianţi îşi plătiseră anticipat chiria până în luna septembrie pentru spaţiile din parc.

Comercianții alungați din Grădina Romei își vor primi banii pe care i-au achitat anticipat la închirierea spațiilor pe care își desfășurau activitatea. Administrația Domeniului Public (ADP) va restitui celor patru comercianți circa 3.000 de lei pentru cele cinci luni plătite anticipat, iar șeful administrației riscă o amendă administrativă. „Cei patru comercianți au achitat sume cuprinse între 275 de lei și 1.100 de lei pentru cinci luni de activitate anticipată, din luna mai până la sfârșitul lunii septembrie. Sunt patru comercianți cărora le-a fost interzis să își desfășoare activitatea în grădină începând cu data de 11 mai“, a precizat Florin Maier, șeful biroului Corp Control Comercial și Autorizări din cadrul Primăriei Satu Mare. Comercianții își vindeau marfa în grădina Romei de mai bine de trei ani.

Primarul Iuliu Ilyes spune că luna viitoare, împreună cu consilierii, va stabili ce fel de activități se vor putea desfășura pe viitor în grădină. „Vrem să mergem pe un alt gen de comerț mobil. Nu putem vinde în grădina Romei vată pe băț de toate culorile sau hot-dog, după care copiilor li se face rău. Trebuie să fie un spațiu de distracție, nu unul comercial. În afară de înghețată și sucuri nu văd alte produse care s-ar putea vinde aici“, a declarat Iuliu Ilyes.

Șeful ADP, pasibil de sancţiune
Edilul șef mai spune că, probabil, îl va sancționa pe șeful ADP, Cristian Bozai Voda, pentru că a semnat contractele de închiriere a spațiilor chiar dacă nu avea acest drept. „Comercianții își vor primi banii, iar șeful ADP va primi, probabil, o sancțiune administrativă pentru că a semnat, fără drept, contractele de închiriere“, spune primarul. La rândul său, Cristian Bozai Voda nu înţelege care este motivul pentru care trebuie să fie sancționat, din moment ce tarifele pentru închirierea spațiilor au fost aprobate de Consiliul Local. „Nu știu ce să zic. Noi vom rezilia contractele de închiriere, însă am considerat că parcul e zonă de agreement, iar tarifele pentru închirierea spațiilor au fost aprobate de consilierii locali. Noi am considerat că parcul se încadrează la zonele de agreement. Poate domnul primar vrea un alt gen de comerț, mai elegant“, spune șeful ADP.

Citat: În afară de înghețată și sucuri nu văd alte produse care s-ar putea vinde aici. Iuliu Ilyes, primar Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite