Comasarea școlilor a ajuns la capitolul proteste de stradă - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Peste 150 de copii, părinți și profesori de la Școala Dariu Pop au organizat vineri o manifestație împotriva hotărârii Inspectoratului, titrează Informaţia Zilei. Iar Gazeta de Nord - Vest scrie în ediţia de astăzi despre cei peste 89.000 de pensionari din judeţul Satu Mare, din care aproape 13.000 supravieţuiesc lunar din mai puţin de 350 de lei.

Vineri după-amiază, circa 150 de părinți și elevi ai Școlii “Dariu Pop” au organizat în curtea instituției un amplu protest împotriva măsurii inițiate de Ministerul Educației de a reduce cheltuielile bugetare prin desființarea sau comasarea unor școli. În cazul în speță, este vorba de hotărârea Inspectoratului Școlar Județean de comasare a instituției cu Școala “Bălcescu-Petofi” și, eventual, cu Școala “Avram Iancu”.

Pensionarii - etalon pentru supravieţuirea la limită, titrează Gazeta de Nord - Vest

Din cei peste 89.000 de pensionari din judeţul Satu Mare, aproape 13.000 supravieţuiesc lunar din mai puţin de 350 de lei.
             Potrivit statisticilor oficiale de data recentă, între cele mai năpăstuite categorii sociale privind calitatea vieţii din România, pe primul loc se află pensionarii, care, în proporţie de peste 80%, supravietuiesc cu o pensie de până la 1000 lei lunar. Aflaţi în atenţia guvernanţilor şi a politicienilor  în general doar în campanii electorale, în rest, pensionarii sunt supuşi celor mai aspre şi nedrepte constrângeri şi sacrificii.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite