Colecţie de maşini de epocă la Satu Mare (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cele mai elegante maşini de epocă care au defilat prin centrul oraşului au putut fi admirate un Citroen 2 CV, un Chevrolet Monte Carlo şi un VW 181 fabricat în 1956. Evenimentul s-a încheiat la conacul din Dorolţ.

Vezi aici Galeria Foto

Zeci de colecţionari de maşini de epocă din ţară şi străinătate au participat, în acest weekend, la prima expoziţie de acest gen organizată la Satu Mare. 38 de proprietari de astfel de bijuterii pe patru roţi şi-au expus automobilele în centrul oraşului, evenimentul încheindu-se la conacul din localitatea Dorolţ. Sâmbătă, în jurul orei 15.00, automobilele, lustruite bec, au staţionat pentru câteva zeci de minute în faţa Catedralei Romano Catolice din centrul oraşului, unde au fost admirate de sute de trecători.  

Un Citroen de pe vremea lui de Funes


Un Citroen 2 CV, în care se aflau câteva tinere ce se îmbrăcaseră în călugăriţe, asemeni măicuţelor din filmele de comedie cu celebrul actor francez Louis de Funes,  au stârnit amuzamentul celor prezenţi. Proprietarul maşinii, Mihaela Sorina Cristea, a venit la Satu Mare tocmai din Braşov. Maşina fabricată în anul 1967, cu doar 16 cai putere şi motor de 425 cm3 a parcurs cei 434 de kilometri Braşov-Satu Mare în opt ore. „Maşina am primit-o cadou de ziua mea, de la mama, în urmă cu patru ani. Consumă patru litri de benzină la 100 de kilometri. Am cheltuit cu restaurarea vreo 5.000 de lei. Mi-e foarte dragă şi o folosesc mai mult la ocazii şi să ies la plimbare cu prietenele“, a explicat Mihaela Cristea.   

Volkswagen 181-curierat pentru ofiţerii germani

Multe dintre automobilele care au fost expuse la Dorolţ sunt atestate istoric, ceea ce înseamnă că pe lângă vechimea lor mai mult de 90% dintre piese sunt originale. Prezent la expoziţie, un Volksvagen 181, fabricat în anul 1956, era folosit pe post de curierat pentru ofiţerii germani. Proprietarul, băimăreanul Tomi Weiss, a cumpărat-o din Germania şi a restaurat-o în 2008. Maşina a primit atestare istorică la începutul acestui an.

Un Chevrolet Monte Carlo, din 1977, cu motor de 6.000 cm3 şi 360 cai putere, i-a atras pe vizitatori ca un magnet. Proprietarul, Nicu Gherţan, din Seini, a cumpărat-o din SUA cu 3.600 de dolari, însă a cheltuit peste 13.000 de euro cu restaurarea. „Maşina e de colecţie. Consumă între 15-18 litri de benzină la 100 de kilometri. O folosesc mai mult pentru evenimente. Este o maşină foarte elegantă“, a spus Nicu Gherţan. 
Evenimentul de la Dorolţ s-a încheiat cu o paradă de modă retro şi cu prezentarea colecţiei de primăvară-vară 2010 a casei de modă Inedit. Totodată, patru perechi de dansatori de la Loga Dance School, îmbrăcaţi în haine de epocă au încântat publicul cu valsuri lente, vieneze şi un tango.
 
Declaraţie:
„Au fost colecţionari din Germania, Ungaria şi din câteva judeţe din ţară. Este prima expoziţie de acest gen pe care am organizat-o şi sperăm ca anul viitor să avem mai mulţi participanţi“ spune Adalbert Prinzinger, preşedintele clubului Oldtimer Satu Mare

Paradă de modă retro şi dans

Evenimentul de la Dorolţ nu se putea încheia decât cu o paradă de modă retro şi prezentarea colecţiei de primăvară-vară 2010 a casei de modă „Inedit“. Totodată, patru perechi de dansatori de la Loga Dance School, îmbrăcaţi în haine de epocă au încântat publicul cu valsuri lente, vieneze şi un tango. „A fost o provocare pentru noi. Am încercat să aducem în discuţie conceptul retro. Cred că am demonstrat că hainele împreună cu maşinile de lux şi dansul pot să ofere un produs vizual ireproşabil. Şi coafura fetelor a respectat canonul de frumuseţe retro“, a declarat Cosmin Mureşan, reprezentantul casei de modă „Inedit“. Acesta a mai menţionat că este prima prezentare de modă după succesul Paulei Seling înregistrat la Oslo, artista fiind imaginea Casei de Modă „Inedit“ Satu Mare.





Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite