Cod portocaliu pe Crasna, Tur și Călinești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul portocaliu hidrologic pe cele două râuri, Crasna și Tur se menține în continuare, conform reprezentanțiilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare. Cantitățiile de până în 20 litri/m pătrat au dus la inundarea a aproape 400 de hectare de teren în zona Tarna Mare și Batarci

„Bazinul de la Călinești, și râul Crasna, pe Valea Cernea, au ajuns la cota de inundații. Dacă va mai ploua și în perioada următoare, s-ar putea să avem probleme“, a declarat Adrian Mașca, purtătorul de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare.

Cantitățiile de până în 20 litri/m pătrat au dus la inundarea a aproape 400 de hectare de teren în zona Tarna Mare și Batarci. „Din fericire, apa începe să se retragă, însă daca va mai ploua, s-ar putea să avem inundații. Până în momentul de față nu au fost inundate curțiile oamenilor. Suntem pregătiți să intervenim dacă se va ajunge și în această situație“, a declarat Mariana Monica Sobius, primarul comunei Tarna Mare.
În satul Hurezu Mare, două curți au fost inundate. „Am intervenit aseară cu motopompe și am scos apa. Nivel râului a mai scăzut  și sperăm să rămână așa“, a declarat Ionel Chiorean, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Supur.

Prognoza meteorologică nu este foarte bună pentru perioada următoare. „Deasupra României se învârte un front noros și din această cauză avem parte de precipitații. Se anunță cantități izolate de până în 20l/mp“, a mai spus Adrian Mașca, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite