Cocktailurile fac diferenţa între cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barmanii cluburilor din oraş se întrec în preparea băuturilor care au la bază reţete proprii şi originale. În cele mai importante cluburi din Satu Mare, barmani cu experineţă pregătesc zeci de cocktailuri pe zi.

La cele mai bine cotate trei localuri din oraș, MusiC`at, No Pardon și Damei, barmanii își așteaptă clienții cu o varietate de cocktailuri standard, dar și cu rețete proprii. Băuturile sunt preparate de barmani specializați cu ani de experiență, dar şi de tineri care doar de câteva luni au intrat în branşă.
La MusiC`at de exemplu, Bubu (Bu Laszlo Attila) prepară în weekendurile aglomerate sute de cocktailuri. El spune că femeile preferă Tequila Sunrise, Cosmopolitan și Sex on the beach, iar bărbaţii Miami Beach, Apple curacao sau MusiC`at Kamikaze.

image

Bubu lucrează ca barman de 5 ani şi prepară cocktailuri de 3 ani. „Nu am urmat vreo școală, sunt genul autodidact. Avem, în medie, 35 de cocktailuri, majoritatea alcoolice, pe care am învățat să le prepar acum 3 ani. Majoritatea sunt rețete standard, dar avem și câteva specialități, cum e MusiC`at Kamikaze, care conține lime, vodcă și miere. E un deliciu preparat grupurilor de 3-4 persoane”, spune barmanul.

Barmani cu experienţă

La restaurantul Damei, Barkasz Antal-Anti îi așteaptă pe clienți din luna mai cu o gamă largă de băuturi, pe care a învățat să le prepare pe parcursul  celor 9 ani de când lucrează în domeniu. „Sunt barman din anul I de facultate. Am lucrat 4 ani la Timișoara, unde am învățat să prepar majoritatea specialităților. La Damei sunt din luna decembrie 2009, când s-a redeschis localul, iar acum pregătim pentru clienți un meniu de cocktailuri speciale, începând cu luna mai”, spune Anti.

image

Ceea ce prinde mai bine la consumatori, spune Anti, este celebrul cocktail Mojito cu lime, vodcă, mentă, sirop de zahăr și soda, respectiv Fire Storm, o specialitate ce are la bază Cahlua și Zambuca, două băuturi spirtoase care se amestecă.

image


Mihaela Birgiszer lucrează de 15 ani în domeniu. Este barman la No Pardon și prepară peste 50 de cocktailuri pe bază de fructe și cafea.
„Cele mai consumate cocktailuri sunt Bahama Mama, un deliciu pe bază de ananas și rom, sau Cafe Fondat, ce conține ciocolată caldă densă, expreso, sirop de zahăr și spumă de lapte, iar ca ornament boabe de cafea”, spune Mihaela Birgiszer, barman.

Preţuri la cocktailuri

Tequila Sunrise, Cosmopolitan și Sex on the beach-10,9 lei
Apple curacao-7,9 lei
Bahama Mama-16,4 lei
Cafe Fondat-7,6
MusiC`at Kamikaze-20 lei

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite