Clujenii şi orădenii strâng semnături pentru a salva Hotelul Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două ONG-uri, din Oradea respectiv Cluj-Napoca, strâng semnături pentru a salva Hotelul Dacia de restaurările „prost efectuate” de actualii proprietari.  Aceştia strâng semnături de la persoane fizice cu ajutorul a zeci de voluntari.

    Asociaţia pentru Protejarea Monumentelor şi a Locurilor Comemorative din Partium şi Banat cu sediul în Oradea, respectiv Asociaţia Kelemen Lajos pentru Ocrotirea Monumentelor cu sediul în Cluj Napoca, au început demersuri oficiale pentru a opri lucrările de restaurare "prost efectuate". de proprietari Până în prezent s-au adunat peste 2000 de semnături la redacţia unui ziar de limbă maghiară din Satu Mare, care sprijină acţiunea, urmând ca zilele acestea să se mai adune listele împărţite de voluntari.   

    În luna mai, zeci de voluntari sătmăreni, de la diferite ONG-uri, ziare, biserici, dar şi persoane fizice s-au oferit să strângă semnături pentru a salva Hotelul Dacia, monument istoric al judeţului Satu Mare.
    Listele au plecat de la redacţia unui cotidian de limbă maghiară din Satu Mare printr-un grup de voluntari, către public, urmând ca ele să se întoarcă completate şi semnate în primele zile ale acestei luni. Strângerea semnăturilor a început la o săptămână după primul protest tip flash-mob din 22 aprilie din faţa hotelului, şi s-a încheiat luni. Listele vor fi trimise către cele două ONG-uri, care la rândul lor le vor trimite mai departe Ministerului Culturii, în mâna ministrului Kelemen Hunor.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite