Satu Mare: Clubul bebeluşilor la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Clubul bebeluşilor la Satu Mare
Satu Mare: Clubul bebeluşilor la Satu Mare

Aproximativ 30 de copii sub trei ani frecventează, alături de părinţi, cursurile clubului Bebegim. Fondatoarea Anca Pop susţine că acest club este primul din ţară.

O dată pe săptămână, joia, zeci de mămici împreună cu bebeluşii lor participă la cursurile clubului Bebegim proaspăt înfiinţat la Satu Mare şi unic în România. Aici micuţii petrec o oră în compania unui institutor-învăţământ primar, specializat în limba engleză şi licenţiat în educaţia jocului didactic. Anca Pop, fondatoarea clubului, susţine că bebegim a fost creat din dorinta de a promova educaţia timpurie a copiilor pornind de la premisa că primii trei ani din viaţa unui bebeluş reprezintă startul în viaţă. Pentru copii clubul reprezintă un loc ideal de joacă unde pot explora în siguranţă. Acesta este dotat cu echipament din Germania care respectă cele mai înalte standarde europene cu privire la sănătatea şi siguranţa copiilor şi a mediului înconjurător iar materialele didactice sunt special create pentru dezvoltarea abilităţilor copiilor.

Mămici şi copilaşi fericiţi

Claudia Iva Aniţaş împreună cu fiica sa Theodora de doar 10 luni frecventează cursurile bebegim. “Suntem la al optulea curs şi deşi fiica mea are doar 10 luni am observant o schimbare radicală în comportamentul ei. Înainte era timidă, nu comunica cu copii iar acum este mai vioaie şi foarte sociabilă. Sunt foarte încântată de rezultatele obţinute dar şi de programul pe care îl urmăm la club. De fiecare dată învăţăm ceva nou, un alt cântec, un alt exerciţiu de gimnastică iar cursurile nu sunt monotone”, a declarat mămica Claudia. La fel de mulţumită de orele petrecute la clubul bebeluşilor este şi Bianca Toduţ, mămica unei fetiţe, Maya, de 1 an şi două luni. “Activităţile sunt foarte interesante iar copii sunt foarte receptivi. Ceea ce m-a impresionat la aceste cursuri este modul în care le captează atenţia copiilor şi cum au răbdare să o asculte pe Anca. La începutul fiecărei ore fiecare copil este întâmpinat cu un cântecel şi chiar dacă sunt atât de mici îşi recunosc cântecelul. Sunt fericită pentru că am ocazia să petrec o oră numai cu ea şi să îi urmăresc evoluţia”, a declarat Bianca Toduţ.

Importanţa cursurilor

Un abonament de o lună la Bebegim costă 80 de lei. La cursuri pot participa copii cu vârste de până la patru ani. “Exerciţiile urmăresc dezvoltarea fizică, emoţională şi cognitivă incluzând coordonarea mână-ochi-picior, activităţi de relaxare a corpului şi a minţii (muzică, dans, artă) şi cel mai important te ajută să clădeşti o legătură pe viaţă”, a declarat fondatoarea clubului Anca Pop. 
 

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite