Claudia Donca - Trup şi suflet pentru „verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia Donca este liderul grupului Let’s Do It Satu Mare. A început să strângă voluntari încă de anul trecut pentru ca astăzi 2.000 de sătmăreni să cureţe judeţul în cadrul campaniei naţionale Let’s Do It România!

Născută la oraş, cea mai mare parte a copilăriei a trăit-o în comuna Botiz, iar vacanţele la Valea Seacă, unde tatăl ei era preot. Pasionată de natură şi poveşti, tânăra şi-a dedicat viaţa provocărilor, cea mai mare fiind coordonarea locală a campaniei naţionale Let’s Do It România!
„Sunt sătmăreancă de origine, însă de mică am fost crescută la ţară, în localitatea Botiz. Majoritatea timpului mi l-am petrecut în natură, unde am reuşit să-mi trăiesc copilăria la maxim”, povesteşte tânăra.
Din clasa a V-a s-a mutat la Satu Mare pentru studii, iar după absolvirea liceului cu profil pedagogic, a pelcat la studii la Oradea.
„Am ales Facultatea de Muzică din Oradea pentru că îmi plăcea teatrul şi mişcarea scenică, dragoste ce vine din timpul liceului pedagogic, când eram pasionată de poveşti şi teatru”, spune Claudia.
După facultate a profesat ca educatoare timp de doi ani jumate, după care a intrat în adminsitraţie publică, fiind inspector de specialitate la biroul de Proiecte Europene a Consiliului Judeţean.
Iubeşte natura
Crescând la ţară, Claudia a învăţat să se bucure de toae frumuseţile naturii, lucruri simple care, spune ea, ar trebui să fie cheia fericirii tuturor oamenilor.
„E atât de uşor să te bucuri de lucrurile simple cum e ciripitul păsărilor, o muzică bună dimineaţa la radio sau o plimbare în natură, dar totuşi oamenii uită de multe ori ce ne face cu adevărat fericiţi”, spune sătmăreanca.
În 2009 Claudia a fost invitată de un prieten din Bucureşti să coordoneze echipa sătmăreană de voluntari pentru a face parte din campania Let’s Do It Satu Mare, o acţiune care pe parcurs a devenit cea mai mare provocare din viaţa ei.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: La nivel naţional s-au implicat şi vedetele, la nivel local ce personalităţi v-au ajutat la promovare?

C.D.: Avem şi noi două spoturi de promovare care îi au ca protagonişti pe actorul Vasile Blaga, muzicianul şi directorul Şcolii de Arte Mircea Deac, pe directorul primei grădiniţe Eco din ţară, Leontina Ghiţ şi nu în ultimul rând pe sportivul Manyi Gyenes.
ADS: Ce a însemnat campania Let’s Do It România pentru tine?
C.D.: A fost o campanie care a implicat multă responsabilitate, dărnicie şi uitate. Această campanie mi-a demonstrat că prietenii adevăraţi nu pun condiţii în momentul în care le ceri ajutorul şi nu pun întrebări când vine vorba de implicare, ceea ce m-a bucurat enorm.
PROFIL
Născută: 10 septembrie 1979, Satu Mare
Studii: Facultatea de Muzică din Oradea; Academia Coemrcială – secţia finanţe-bănci din Satu Mare; masterat în Drept Adminsitrativ şi Statutul Funcţionarului Public, Universitatea de Vest Vasile Goldiş, filiala Satu Mare.
Familie: necăsătorită

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite