Claudia Chiriţă a fost aşteptată de Forţele Aeriene la aeroportul sătmărean GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al Claudiei Chiriţă, sătmăreanca care a decedat ieri împreună cu alte două persoane într-un tragic accident rutier de pe DN 1 din judeţul Prahova, a sosit în această seară a Satu Mare. Tânăra îşo urmează acum soţul în ceruri, după ce anul trecut în luna noiembrie căpitanul comandor Laurenţiu Chiiţă, numit şi "pilotul erou" din cadrul Forţelor Aeriene ale Armatei Române, a s-a prăbuşit cu un MiG

Tragedie dublă în familia Chiriţă, dar şi Flota Aeriană Română. Soţii Chiriţă au decedat la doar şapte luni distanţă. Anul trecut în luna noiembrie căpitanul comandor Laurenţiu Chiriţă s-a prăbuşit cu un MiG 21 Lancer în apropierea Câmpiei Turzii, iar joi dimineaţă i s-a alăturat şi soţia, sătmăreanca Claudia Chiriţă. Cei doi au lăsat în urmă un copil de numai opt ani, care şi-a pierdut ambii părinţi în accident.

image

Laurenţiu şi Claudia Chiriţă au decedat la doar şapte luni distanţă/Foto: Facebook

Claudia Chiriţă şi prietena ei, Iulia Popa, al cărei soţ pilot a decedat tot într-un accident aviatic în 2003, veneau din Bucureşti spre Câmpia Turzii când s-a produs tragedia. Un şofer de 67 de ani a intrat pe contrasens şi s-a produs impactul. Claudia şi bărbatul din cealaltă maşină au murit pe loc, iar Iulia a decedat la jumătate de oră în spital.

image

Laurenţiu Chiriţă a fost condus pe ultimul drum de familie în noiembrie 2010/Foto: Adevărul Cluj

Dacă în noiembrie Laurenţiu a fost condus pe ultimul drum de sute de membri ai Armatei Române, familie şi prieteni la un cimitir din Câmpia Turzii, Claudia va fi condusă pe ultimul drum duminica, la un cimitir din Satu Mare.

image
image

Click pe imagini pentru GALERIE FOTO de la eveniment

Trupul tinerei a fost transportat la Satu Mare cu un avion militar, fiind aşteptată pe Aeroportul Internaţional Satu Mare de circa 40 de militari ale Forţelor Aeriene, doi preoţi şi familie. Dacă Laurenţiu Chiriţă a fost pilot, căpitan-comandor la Forţele Aeriene, după moartea soţului, Claudia - fiind şi ea cadru militar la baza militară din Câmpia Turzii, a fost înaintată în gradul de plutonier adjutant şi i-a fost oferită funcţia de operator al controlului de trafic aerian a Flotilei 71 Aeriene Câmpia Turzii. Fiind cadru militar, ea fost aşteptată pe aeroportul sătmărean de militarii Forţelor Aeriene.

image
image
image

Click pe imagini pentru GALERIE FOTO de la eveniment

Militarii au sosit încă de la ora 18.30, iar familia în jurul orei 19.00. Avionul militar a sosit la Satu Mare la ora 19.35. Sicriul Claudiei a pornit de la Câmpia Turzii, unde a fost condusă de o altă echipă de militari, preoţi şi familia fostului soţ, şi a sosit pe aeroportul sătmărean. Aici a fost aşteptată de familia îndoliată, preoţii Gheorghe Donca - preotul bisericii ortodoxe din cartierul Micro 17 de care aparţinea familia, respectiv preotul militar Cristian Silaghi din cadrul Jandarmeriei Române, dar şi de o echipă a Forţelor Aeriene.
Claudia a fost transportată în capela cimitirului de pe strada Amaţului, locul unde va fi aşezată pe veşnicie. Ea va fi condusă pe ultimul drum duminică, la ora 14.00.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite