Circul Gartner face show la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circul Gartner face show
Circul Gartner face show

Peste 500  de sătmăreni au fost aseară la primul spectacol din acest weekend al Circului Gartner. Leul de mare Enzo, cel mai nou membru din trupă, şi elefanţii Mandra şi Rany sunt principalele atracţii ale Circului Gartner. Spectacolele continuă astăzi şi mâine, de la orele 16.00 şi 18.30.



Zeci de animale, clovni, acrobaţi şi magicieni îi aşteaptă în acest weekend pe sătmăreni la spectacolele Circului Gartner, din Germania. Aseară, peste 500 de sătmăreni au avut parte, timp de aproape trei ore, de bună dispoziţie sub cupola circului, amplasat în parcarea hipermarketului Real. „În premieră, avem un leu de mare, care se numeşte Enzo, 12 ponei, zebre, şapte cămile, patru dromaderi, şase crocodili, dintre care cel mai mare depăşeşte 2 metri şi încă şase serpi din specii precum anaconda, boa şi piton, cel mai mare fiind de peste 4 metri lungime“, a explicat Robert Gartner, directorul circului.


Enzo are rulotă proprie cu piscină


Enzo este cel mai nou membru al Circului Gartner. „Enzo este un leu de mare în vârstă de 10 ani. Eu mă ocup de el de aproape un an, de când este cu noi“, spune dresorul Mike Gartner, alias Prinz, în vârstă de 20 de ani, mezinul familei de circari. Acesta mai spune că în doar un an, Enzo a reuşit să înveţe foarte multe trucuri. „Este foarte inteligent, şi a învăţat foarte multe trucuri cu care uimim publicul. Face echilibristică, aplaudă, îşi arată limba sau zâmbeşte. Iar copiilor le place foarte mult să-l vadă. Desigur, pentru fiecare truc îl recompensez cu peşte. El consumă zilnic peste cinci kilograme de hering“, spune Prinz.

Enzo are rulotă proprie cu piscină. „Apa este mediul său natural, aşa că, în afară de momentele în care suntem pe drum, Enzo îşi petrece cea mai mare parte a timpului în bazinul pe care îl amenajăm lângă rulota lui“, dezvăluie Prinz. „Suntem trei fraţi, cel mai mare, Robert, se ocupă în principal de dresura celor doi de elefanţi, Mandra şi Rany, iar Tony este dresor de reptile. Eu am lucrat cu toate animalele de-a lungul timpului. Parcă sunt de-o viaţă la circ“, spune Prinz.

Rany şi Mandra, elefanţii vedetă


Vedetele circului sunt şi Rany şi Mandra, doi elefanţi în vârstă de 41 de ani. Robert Gartner, administratorul Circului Internaţional Gartner, de 36 de ani, avea un an atunci când cei doi elefanţi au fost aduşi din Thailanda, de către bunicul acestuia. „E o tradiţie de familie. Bunicul meu a adus elefanţii pentru tatăl meu. Acum, eu îi voi lăsa moştenire copiilor mei“, a explicat Robert Gartner.

Circul Gartner face show
Circul Gartner face show

Acesta vorbeşte cu ei în limba germană. Curioşii care se apropie de cortul circului sunt impresionaţi de reacţia celor doi elefanţi, atunci când Robert îi cheamă: „Unde esta fata mea”. „Vedeţi? Amândoi au venit. Practic răspund <Eu sunt>, <Eu sunt>“, explică şeful circului. Cei doi elefanţi mănâncă zece baloţi de fân în fiecare zi.  Merele şi morcovii sunt desertul preferat. Iarna sunt duşi în Portugalia, datorită temperaturii mai „prietenoase“de aici. Preţul unui elefant este de peste 100.000 de euro.


Spectacolele Circului Gartner continuă astăzi şi mâine, de la ora 16.00 şi 18.30. Preţul unui bilet este de 20 de lei pentru copii şi de 30 de lei pentru adulţi.



Circul Gartner face show
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite