Ciprian Gramma Marinescu - Trimite sătmărenii în vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian a primit brevet în turism după ce a terminat Facultatea de Management Turistic şi Comercial din Cluj, fiind specializat în administrarea afacerilor din turism.

A făcut din dragostea pentru turism şi geografie un adevărat mod de viaţă. Dacă nu este la birou, cu siguranţă Ciprian vizitează, alături de familie, unul din locurile din ţară sau străinătate în care vrea să îşi trimită clienţii. Lucrează în turism de mai bine de 12 ani având o vastă experienţă şi în vânzarea biletelor de avion. „Mi-am înfiinţat o agenţie în anul 1998. Mă străduiesc să le ofer sătmărenilor vacanţe frumoase. Chiar dacă sunt patrioţi, sunt sătui de mizeria de la noi şi de personalul care le vorbeşte urât. În fine, toată lumea cunoaşte situaţia dramatică a turismului românesc“, a declarat Ciprian.
Trimite anual mii de sătmăreni în vacanţe
În fiecare an, Ciprian trimite mii de sătmăreni în ţară şi străinătate, în concedii de odihnă, în interes de afaceri sau în schimburi de experienţă. Se numără printre puţinii care deţine brevet de manager în această ramură. „După ce am terminat facultatea am primit un brevet valabil toată viaţa. Acum, aceste brevete se eliberează pe perioade mai scurte de timp, cum ar fi 5 sau 10 ani. Brevetul este un document care îţi atestă pregătirea în turism, iar fără el nu prea poţi să îţi desfăşori activitatea ca la carte“, a declarat Ciprian. Consideră că dacă ar ajunge secretar de stat în Ministerul Turismului ar putea schimba multe lucruri în acest domeniu.
A vizitat numeroase ţări şi spune că aşa a ajuns să îşi facă o idee unde vor oamenii să plece. „Familiile cu copii preferă vacanţele de odihnă all-inclusive, tinerii între 18 şi 35 de ani vor destinaţii cu distracţie maximă, iar adulţii de peste 35-40 de ani caută turismul cultural“, a mai precizat Ciprian.
Familist convins
Puţini sunt cei care la prima vedere ar spune despre el că este un bucătar bun sau că petrece mult timp împreună cu familia. Cu toate acestea, Ciprian îşi face timp să gătească şi este fericit când poate să se joace cu fiul său, Alexis, de nouă ani, cu care are o legătură strânsă de prietenie. „Sunt un familist convins şi îmi face plăcere să stau de vorbă cu fiul meu, aşa ca între bărbaţi. Eu i-am făcut prima băiţă şi tot eu mă trezeam mai des noaptea la el, când era mic, şi îi preparam laptele. Atât eu, cât şi soţia mea ne ocupăm de educaţia lui, însă eu sunt cel care îi face regulile acasă, reguli pe care le respectă“, a mai spus Cirpian.
Întrebări şi răspunsuri
ADS:Ce ai schimba în turismul românesc?

C.G.M: În primul rând aş verifica toate contractele de locaţie şi gestiune, prin care s-au dat vechile obiective turistice, şi nivelul investiţiilor din ultimii. Aş propune un proiect de lege care să-i oblige pe proprietari să ridice standardul de cazare şi educaţia personalului. Aşa, banii din turism ar rămâne la noi în ţară şi, în plus, am aduce turişti din exterior.
ADS: Ce ţări preferă sătmărenii să viziteze?
C.G.M: Turcia, Egipt, Italia, Spania, Tunisia, Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Dubai şi Noua Zeelandă.
Ce-i place
Îi plac călătoriile, sporturile de contact şi pescuitul. Iubeşte cărţile şi când are timp citeşte alături de fiul său şi petrece mult timp în compania familiei. Ciprian îşi iubeşte ţara pe care nu ar da-o pentru nimic în lume. „Esta ţara care mi-a oferit ceea ce sunt şi ce ştiu. Îmi iubesc şi oraşul. Nu mă văd locuind altundeva“, a precizat Ciprian.
Ce nu-i place
El susţine că nu sunt multe lucruri în viaţa sa care să nu-i placă. Totuşi aminteşte că a avut parte de multă ipocrizie şi prostie, „calităţi“ pe care a ajuns să le urască.
Profil:
Născut: 4 februarie 1971, Satu Mare
Studii: Facultatea de Management Turistic şi Comercial Cluj
Familie: căsătorit, are un băiat

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite