Cinci sătmăreni la o locuinţă neconstruită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.120 de persoane solicită un apartament ANL de la Primărie. În acest an, municipalita-tea, împreună cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, va demara lucrările pentru construirea a 230 de locuinţe.

Cinci sătmăreni se luptă pentru o locuinţă ANL,  din blocuri a căror construcţie va demara, cel mai probabil, în vara acestui an. La Biroul de evidenţa patrimoniului din cadrul Primăriei au fost depuse, până în prezent, 1.120 de dosare privind solicitarea de locuinţe ANL.
În acest an vor începe lucrările pentru construirea a două blocuri ANL cu 240 de locuinţe. Până atunci însă, alte zeci de familii vor depune dosare la Primărie.

Aşteaptă de patru ani repartizarea unei locuinţe
Anca Tămaş (33 de ani) a depus dosarul în primăvara anului 2006, iar un an mai târziu, în 2007, a adus completări şi a primit un alt număr de înregistrare.
„Am acumulat 60 de puncte la dosar. Când mi-am depus actele şi am întrebat la birou ce se mai aude cu locuinţele ANL, funcţionarul mi-a râs în nas, spunându-mi să îmi caut altceva. Mi-a zis ca sunt atâtea cazuri în faţa mea, cu miile care aşteaptă şi să îmi caut altceva“, a declarat Anca Tămaş (33 de ani). Leona Boda (54 de ani) vizează o locuinţă ANL ce  va putea fi cumpărată cu credit ipotecar. Ea plăteşte 130 de euro chirie în aşteptarea unui ajutor de la primărie.
„Am fost în audienţă la Primărie şi mi-au spus că nu au fonduri să construiască locuinţe, iar cele sociale sunt toate ocupate“, a spus femeia. Ea mai spune că şi banii de chirie îi primeşte de la ginerele ei plecat la muncă în Italia.
„Nici ginerele meu nu stă bine cu banii în Italia, pentru că şi acolo lucrurile nu merg bine. Eu nu muncesc şi nu am nici un venit“, a declarat femeia.

Locuinţă ANL pentru cei trecuţi de 35 de ani
Valoarea lucrărilor de construcţie a celor două blocuri ANL, în zona Poligonului, se ridică la aproximativ 7.000.000 de lei, bani ce vor fi alocaţi din bugetul local după aprobarea acestuia.
„Este o investiţie foarte mare care vizează două proiecte diferite. Este vorba despre locuinţele care vor putea fi achiziţionate în sistem ipotecar şi cele care vor fi construite pentru tinerii cu vârste sub 35 de ani. Sunt două etape de investiţii distincte ale ANL“, a declarat primarul Iuliu Ilyes.
În ceea ce priveşte crite-riile de repartizare, spre deosebire de anii trecuţi, vor putea să-şi cumpere o locuinţă ANL şi cei care au trecut de 35 de ani. Aceştia vor putea opta pentru a variante de credit ipotecar. „Solicitanţii trebuie să îndeplinească un anumit punctaj“, a mai spus primarul Iuliu Ilyes.
Licitaţia privind lucrările la cele două blocuri se va desfăşura numai după aprobarea bugetului local.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite