Satu Mare: Ioan Ciarnău şi-a lansat catea „Ultima brazdă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Structurată pe trei capitole, publicaţia descrie în prima parte monografia localităţilor Tătăreşti şi Tireac încadrate în peisagistica locală, apriga bătălie de la Tătăreşti din toamna anului 1944 aşa cum s-a derulat ea în partea a doua iar în ultima parte omagierea eroilor căzuţi la datorie

 Miercuri 28 octombrie, la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Tăşnad, începând cu ora 10.00, a avut loc, într-un cadru festiv, lansarea cărţii intitulată „Să nu uităm Tătăreştiul”, autor profesor Ioan Ciarnău, publicată la editura „Fidelia”.
         
„În prezenţa cadrelor unităţii şi a subofiţerilor cursanţi aflaţi în stagiu de pregătire în unitate, a fost prezentată cea de a 7-a apariţie editorială a autorului. Datorită faptului că lansarea cărţii „ Ultima brazdă” care a avut loc în urmă cu doi ani s-a bucurat de un real succes, autorul a considerat oportună lansarea prezentei cărţi în acelaşi cadru prietenos oferit de către personalul unităţii“, a declarat Lc. Diana Benţe, purtător de cuvânt al Centrului de perfecţionare a cadrelor Jandarmi Tăşnad.
          
Pe lângă monografia localităţilor şi a intrării silite a ţării noastre în război, autorul a reuşit să reconstituie imaginar unele momente inedite, care nu au fost consemnate în documente, dar care au rămas adânc întipărite în memoria localnicilor. Principala sursă bibliografică reprezintă documentele militare care sunt păstrate la  Arhivele Naţionale ale Statului din Piteşti precum şi declaraţiile martorilor oculari supravieţuitori.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite