Satu Mare: Chilipiruri de leasing - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Chilipiruri de leasing - Revista presei locale
Satu Mare: Chilipiruri de leasing - Revista presei locale

Companiile de leasing sătmărene se confruntă, în această perioadă, cu cel mai mare val de returnări şi recuperări de autoturisme din istoria acestei pieţe, în condiţiile în care tot mai multi clienţi nu îşi pot plăti ratele, scrie Gazeta de Nord-Vest, iar prioritățile Consiliului Județean sunt turismul, drumurile şi groapa de gunoi titrează Informaţia Zilei.

Potrivit unor statistici, numai în cursul acestui an, parcul firmelor de leasing a crescut cu circa 350 de autoturisme, returnate de sătmărenii care nu şi-au mai putut plăti ratele sau recuperate de societăţi de la datornici. La acestea se mai adauga şi diverse echipamente auto. O parte dintre sătmărenii care întâmpină greutăţi la plata ratelor încearcă să cedeze leasingul prin anunţuri date la mica publicitate în ziarele locale. Tot mai multe site-uri ale companiilor de leasing îşi fac o rubrică nouă, cu oferta de bunuri reposedate, în încercarea de a le revinde cat mai repede, titrează Gazeta de Nord -Vest.

Informaţia Zilei scrie că se va relua procedura de privatizare a SC Drumuri Județene prin constituirea Comisiei pentru pregătirea privatizării. Pe de altă parte, consilierii judeţeni au votat în şedinţa de ieri acordul de principiu pentru stabilirea căii de acces la depozitul central de deșeuri, pe varianta drum forestier Doba – Gelu (Canton Flora). Acest traseu este cel mai convenabil pentru Consiliul Județean, a spus Mircea Govor, vicepreședintele acestei instituții. Acesta va avea traseul pe raza comunei Doba, având lungimea de 7,8 km. Pentru acest tronson există studiu de fezabilitate contractat de Consiliul local Doba și respectiv în baza documentației tehnice s-a emis Certificatul de urbanism de către Consiliul local Doba.

Tot ieri s-a votat în unanimitate și proiectul privind promovarea turistică a valorilor comune în județele Satu Mare și Transcarpatia și a cofinanțării necesare acesteia. Din expunerea de motive reiese că cei de la Consiliul Județean Satu Mare vor cofinanța proiectul cu 8.500 de euro, sumă care reprezintă 5,05% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. Din proiectul întocmit și aprobat reiese și faptul că președintele Csehi Arpad primește împuternicirea să semneze toate documentele necesare depunerii proiectului pentru obținerea de fonduri.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite