Chicago, unde jazzul întâlneşte dansul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chicago va fi jucat în această seară la Teatrul de Nord
Chicago va fi jucat în această seară la Teatrul de Nord

Jazz, dans, crime, două femei frumoase şi un avocat arogant – iată ingredientele ultimului spectacol din 2010 de la Teatrul de Nord. „Chicago“ este un spectacol realizat după celebrul musical american, semnat de Fred Ebb, Bob Fosse şi John Kander, în regia sătmăreanului Keresztes Attila.

Spectacolul este prezentat pentru prima oară în limba maghiară la noi în ţară, Teatrul de Nord fiind al doilea din ţară care a primit dreptul de a pune în scenă musicalul, după Teatrul Naţional Bucureşti.
Două criminale şi un avocat arogant
Musicalul „Chicago“ este povestea a două femei criminale şi a unui apărător rafinat şi şmecher. Povestea se întâmplă în anii ’20, când actriţa Roxie Hart, o tânără obsedată de celebritate, care-şi ucide iubitul, ajunge după gratii. Acolo, ea o cunoaşte pe actriţa Velma Kelly, închisă la rândul ei pentru o dublă crimă, omorându-şi soţul şi sora. Prin intermediul Velmei, Roxie află despre avocatul Billy Flynn, care o poate ajuta să-şi facă cunoscută povestea. Încurcăturile apar în momentul în care cele două artiste îşi angajează acelaşi avocat. Crimă, corupţie, violenţă, exploatare, adulter şi trădare... acestea sunt cuvintele cheie care descriu povestea interpretată pe ritmuri de jazz.
19 roluri, cu 27 actori
În cele trei roluri principale îi întâlnim pe şase dintre actorii trupei „Harag Gyorgy“. În rolul lui Roxie Hart joacă Laczko Tekla, dublată de Vencz Stella, în rolul Vemlei, Bandi Johanna, dublată de Varga Andrea, iar pe Billy Flynn îl cunoaştem prin actorii Nagy Csongor şi dublura lui, Rappert Gabor. Toţi actorii din rolurile principale sunt dublaţi pentru cazul în care unul se îmbolnăveşte. Dacă nu e nevoie de înlocuirea actorilor, dublurile participă la spectacol în calitate de dansatori.
Interpretul lui Billy Flynn, Nagy Csongor, spune că adoră piesa şi că, încă înainte să ştie că o vor pune în scenă, a văzut filmul de cel puţin opt ori.
„Am început pregătirile la sfârşitul lunii octombrie, când am învăţat melodiile şi dansurile. A fost o muncă 100% în echipă, mai ales că unii actori au fost dublaţi pentru rolul interpretat. Chicago e un altfel de spectacol, cu multă muzică şi dans, pe care cu toţii am vrut să-l pregătim astfel încât să iasă perfect. Atunci când oamenii văd pe afiş Chicago, la asta se aşteaptă“, spune actorul Nagy Csongor.
Spectacolul a avut premiera ieri seară. Astăzi va fi jucat cu începere de la ora 18.00, iar preţul unui bilet este 60 de lei. De asemenea, cei care astăzi îl ratează îl pot viziona în data de 2 ianuarie.
Cifre:60 de lei cost biletul de intrare la spectacol.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite