Cererile pentru biletele de tratament se depun în avans cu 40 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii sătmăreni care vor să beneficiaze de tratamente în stațiunile balneoclimaterice din țară trebuie să își depună cererile în avans cu 40 de zile. De anul viitor, vor avea prioritate la bilete pensionarii care în ultimii doi ani nu au fost în stațiuni precum și cei care sunt pensionari de invaliditate.

Cererile se depun la Casa Județeană de Pensii. Criteriile de acordare  a biletelor de tratament au fost aprobate în data de 23 decembrie de către Casa Națională de Pensii. Alte criterii care vor sta la baza acordării biletelor de tratament sunt categoriile de pensii și cuantumul acestora. Pentru persoanele asigurate se va lua în considerare nivelul venitului lunar brut. În cazul persoanelor cu handicap se va ține seama de gradul de handicap și cuantumul veniturilor realizate. În funcție de aceste criterii fiecărui solicitant i se va acorda un punctaj cu care va intra pe lista cu cererile. Solicitantul poate opta pentru cel mult trei stațiuni.


5.719 pensionari au primit bilete de tratament în stațiunile din țară pe parcursul anului 2009. „Cele mai solicitate stațiuni au fost 1 Mai, Căciulata, Covasna, Felix, Govora, Herculane, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Sângeorz Băi, Sovata, Techirghiol, Tușnad și Vatra Dornei. Și în anul 2010 așteptăm solicitări mari din partea pensionarilor, însă vom ține cont de criteriile impuse“, a declarat directorul Casei Județene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite