Centru logistic de patru milioane de euro la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la cel mai mare depozit CBA din nordul Ardealului sunt pe ultima sută de metri
Lucrările la cel mai mare depozit CBA din nordul Ardealului sunt pe ultima sută de metri

Depozitul CBA Nord-Vest va furniza produse alimentare de bază către magazinele mici din judeţele  Satu Mare, Maramureş, Bihor şi Sălaj la preţuri sub media pieţei existente. 

Lucrările la cel mai mare depozit logistic CBA Nord-Vest situat la intrarea în municipuiul Satu Mare dinspre aeroport sunt pe ultima sută de metri. În primăvara acestui an, CBA România şi-a mutat sediul social în Satu Mare, unde construieşte un depozit ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 6.500 de metri pătraţi, din care clădirea depozitului ocupă o suprafaţă de 5.500 de metri.

Opt societăţi comerciale din patru judeţe din Transilvania s-au asociat în acest proiect accesând fonduri „Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală” (FEADR) şi un credit bancar în valoare de aproximativ patru milioane de euro. „Am accesat fonduri în valoare de aproximativ două milioane de euro, iar alte două milioane le-am obţinut printr-un credit bancar pentru care am garantat toate cele opt societăţi implicate în acest proiect“, a declarat Ludovic Barta, administratorul depozitului.     

Distribuţia alimentelor către magazine 

De la depozitul din Satu Mare se va face distribuirea directă a alimentelor către magazinele deţinute de centrul CBA în cele patru judeţe din Transilvania, dar şi către magazinele mici din mediul rural. „În principiu, în depozit vom avea alimente de bază pe care le vom distribui către magazinele care fac parte din linia CBA, dar şi către cele mici din mediu rural. Pentru noi sunt importante şi magazinele de la sate să fie bine aprovizionate pentru a veni în sprijinul clienţilor“, a mai spus administratorul CBA Satu Mare. Acesta mai spune că preţurile alimentelor care se vor găsi în acest depozit vor fi mai mici decât media pieţei existente. „Nu avem procente însă cu siguranţă vor fi mult mai mici. Dorim să fim competitivi cu magazinele mari“, susţine administratorul.    

Inaugurare întârziată

La acest depozit vor avea acces şi producătorii locali autohtoni care nu vor mai fi nevoiţi să îşi vândă produsele în pieţele din oraş. „Încă nu avem date concrete despre modalitatea în care aceştia îşi vor desfăşura aici activitatea însă trebuie să găsim o formă de ambalare a produselor tradiţionale pe care vor dori să le vândă“, suţine Ludovic Barta.

Preconizate a se încheia la sfârşitul acestui an, lucrările de construcţie a depozitului vor fi finalizate abia luna viitoare, iar inaugurarea oficială este programată în perioada februarie - martie 2011. Linia de magazine CBA funcţionează în opt ţări, iar în România sunt 80 de societăţi comerciale membre în grupul CBA.

 Cifre: 4 milioane de euro a costat investiţia în depozit
      

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite