Cel mai frumos bloc rămâne cu acoperișul fisurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuprins în programul de reabilitare termică, acoperişul unui bloc de pe Aleea Milcov nu poate fi reparat din cauza lipsei unui aviz. Blocul de pe Aleea Milcov nr. 7 a câștigat concursul „bloc curat – bloc premiat“, obținând astfel finanțări din partea autorităţilor locale pentru reabilitarea totală a fațedei.

Lipsa unui simplu aviz lasă cu acoperişul fisurat 40 de familii din blocul de pe strada Aleea Milcov nr. 7, cuprins în proiectul de reabilitare termică a blocurilor. Pentru că mai sunt doar două săptămâni până la expirarea duratei de execuție, locatarii se tem să nu rămână pe dinafară în ceea ce privește reparațiile la acoperiș.

Proiectantul, conform vicepreședintelui asociației de locatari, nu vrea să pună ștampila de aviz pe proiect. „Din toamnă tot tragem de el, nu vrea să ne pună ștampila, nu știu ce interese are. Este cel mai frumos bloc din zonă, însă mai este o singură lucrare de executat: acoperișul. Pentru că acolo sunt câteva antene care aparțin de Vodafone, reprezentantul lor a făcut proiectul, însă pentru a se da drumul la lucrări, ne trebuie avizul proiectantului, care a câştigat licitaţia organizată de primărie“, a declarat Ștefan Seucan, vicepreședintele asociației de locatari.

Blocul de pe Aleea Milcov nr. 7 a câștigat locul II la concursul „Bloc curat –bloc premiat“, organizat de primărie în primăvara anului 2008. Din acest motiv, finanţarea lucrărilor de reabilitare a fost asigurată în proporţie de 62,6% din bugetul local, 34% din bugetul de stat, iar locatarii au contribuit cu 3%. .„Noi am fost primul bloc înscris în „concursul de frumuseţe“ şi am ieşit pe locul doi. Am montat un gărduleţ frumos în faţa blocului, am plantat pomi ornamentali, am pus tablouri în casa scărilor şi am ţinut curăţenie în bloc şi în jurul lui”, afirmă Ştefan Seucan, vicepreşedintele Asociaţiei de Locatari din blocul de pe Alea Milcov numărul 7.    

Perioada de execuţie ar putea fi prelungită
Reprezentanții Primăriei Satu Mare spun că problema se va rezolva. „Oamenii nu au răbdare, dar sperăm că în această lună primim avizul respectiv. Proiectantul de la fima Vodafone, respectiv cel care s-a ocupat de toată lucrarea, trebuie să mai clarifice niște amănunte. Dacă perioada de execuție va expira, vom găsi modalități să o prelungim“, a declarat Liliana Măgureanu, șefa Serviciului Energetic din cadrul Primăriei Satu Mare.
Vajda Zoltan, proiectantul și reprezentantul firmei Confort Design, care a făcut proiectul la blocul Milcov 7, susține că Primăria are toate actele necesare. „Încă din luna decembrie au toate actele. S-a întârziat pentru că Vodafone-ul a făcut un alt proiect, cu o altă rezistență și eu nu mi-am putut pune ștampila pe niște documente pe care nu le-am făcut eu. Însă, acum actele sunt la Primărie care trebuie să le înainteze firmei care se ocupă de lucrările propriu- zise. Le-am dat toate avizele, nu știu ce interese sunt acolo“, a declarat inginerul Vajda Zoltan.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite