Cel mai cunoscut interlop din Satu Mare a fost arestat la Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorel Tukacs a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru infracţiuni de crimă organizată. În total, nouă persoane au fost arestate pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, respectiv complicitate la furt.

Alături de Dorel Tukacs (39 ani) a mai fost arestat un sătmărean, respectiv Mircea Condor. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis ieri solicitările de arestare preventivă pentru 29 de zile formulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Hunedoara, pe numele a nouă persoane reţinute pentru infracţini de crimă organizată.
În urma solicitărilor procurorilor, au fost arestaţi Florin Badea, Andrei Dărămuş, Adrian Lăscon, Mirel Onigă, Cosmin Samoilă, Cornel Irimira şi Daniel Marin, respectiv Mircea Condor şi Dorel Tukacs, un temut recuperator.
Cei nouă sunt cercetaţi penal pentru organizarea unui grup infracţional, respectiv furt calificat.
„Şase dintre inculpaţi au fost arestaţi pentru săvârşirea infracţiunii de  constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, iar alţi trei pentru complicitate la furt calificat deosebit de grav şi sprijinirea grupului ifnracţional“, spune procurorul Mircea Adrian, din cadrul DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara.
Au furat tractoare din Franţa
Cei nouă au fost prinşi sâmbătă, 22 ianaurie, după ce în zilele de 20 şi 21 ianuarie au furat trei tractoare din Franţa, în valoare de peste 130.000 de euro. Ulterior, tractoarele au fost vândute în Ungaria, în  22 ianuarie, contra sumei de 40.000 de euro. În aceeaşi zi, interlopii au fost prinşi la Deva, iar procurorii DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara au formulat propunerea de arestare preventivă a găştii pentru o perioadă de 29 de zile.
Conform procurorului DIICOT Mircea Adrian, Tukacs şi ceilalţi opt inculpaţi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, atât cei şase care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de  constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, cât şi cei care sunt cercetaţi pentru complicitate la furt şi sprijinirea grupului.
Judecat şi pentru alte infracţiuni
Dorel Tukacs este considerat unul dintre liderii lumii interlope din Satu Mare. El a mai fost dat în judecată pentru vămătare corporală deosebit de gravă, tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri, dar şi pentru lovire şi alte violenţe.
Cifra
20 de ani este maximum de pedeapsă cu închisoarea pe care o pot primi cei arestaţi

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite