Ceasul electric, înlocuit de un ghiveci cu flori. Unde e simbolul orașului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar un ghiveci cu flori în locul vechiului simbol al Sătmarului
Doar un ghiveci cu flori în locul vechiului simbol al Sătmarului

Istoricul ceas electric de pe Corso a dispărut în vară, înlocuit cu un orologiu donat orașului de omul de afaceri Vasile Lup, patronul Restaurantului Paloma. Noul ceas a dispărut și el, locul ocupat pe frontispiciul clădirii de la intersecția străzilor Libertății și Horea fiind luat de un ghiveci cu flori.

Ceasul dosant de Vasile Lup pentru a înlocui vechiul ceas electric se conecta prin satelit la un dispozitiv din Frankfurt, care regla automat ora exactă prin emiterea unui semnal o dată la fiecare 24 de ore. Ceasul era iluminat pe timp de noapte și purta însemnele orașului Satu Mare.
Primarul Iuliu Ilyes a declarat că orologiul a fost demontat de pe suport întrucât nu putea comunica cu satelitul. „Semnalul de satelit era obturat, astfel că am decis să-l luăm jos. Urmează să îl reinstalăm în cel mai scurt timp însă pe un stâlp, tot în zona Corso, pentru a permite comunicarea cu satelitul” a declarat Ilyes. Primarul a mai afirmat că ar putea repune pe clădire fostul ceas electric, simbol al Sătmarului.
„Mecanismul ceasului vechi era stricat. Am încercat să îl reparăm, am apelat chiar și la specialiști din alte județe, însă până în prezent n-am reușit. Asta nu înseamnă că am renunțat. Poate vom înlocui întreg mecanismul sau poate va ajunge piesă de muzeu” a declarat primarul Ilyes. În momentul de față, vechiul ceas se află într-un deposit al Primăriei Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite