Catolicii sătmăreni şi maramureşeni au adunat peste 102.000 lei pentru victimele din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catolicii din judeţele Satu Mare şi Maramureş au adunat 102.434 de lei pentru victimele cutremurului din Haiti, anunţă organizaţia Caritas Satu Mare. Colecta s-a desfăşurat în cele 50 de parohii din ambele judeţe.

„Colecta de bani s-a desfăşurat în data de 31 ianuarie în cele 50 de parohii catolice din cele două judeţe. Banii s-au transferat într-un fond comun de unde vor fi folosiţi pentru programul de ajutorare şi reconstrucţie în Haiti“, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Csilla Fazekas.

Confederaţia Caritas România s-a alăturat eforturilor organizaţiilor Caritas din toată lumea şi doreşte să contribuie la finanţarea programelor de ajutorare oferite populaţiei din Haiti, lovită crunt de cutremurul devastator din data de 12 ianuarie care a distrus oraşul Port-au-Prince, capitala statului. Sute de mii de oameni sunt răniţi sau au rămas fără adăpost, alimente şi apă. Spitalele din Haiti, care au fost deasemenea grav afectate, nu mai fac faţă situaţiei şi mii de persoane rănite nu beneficiază nici măcar de servicii medicale de bază.




Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite