Casa tomberon din cartierul 14 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tone de gunoaie adunate într-un apartament de pe strada Nufărului din cartierul 14 Mai au fost scoase, ieri și azi, de către angajații primăriei și ai societății de salubrizare „Florisal“ după ce locatarii blocului au reclamat mirosul insuportabil ce trecea de ușa apartamentului.

Chiriașul apartamentului, Toth Șandor, de 70 de ani, a adunat și depozitat timp de aproximativ 15 ani, tone de gunoaie, pe care le colecta de la toate containerele din cartier. Muncitorii care debarasau azi dimineață gunoaiele au declarat că nu au văzut așa ceva în viața lor. „Am găsit nu mai puțin de 15 aspiratoare vechi și zeci de roți de biciclete. Sute de borcane pline cu fel de fel de gemuri și compoturi stricate zăceau pe ambele balcoane, în bucătărie și debara. În casa lui am găsit absolut tot felul de gunoaie, inclusiv jucării, dulapuri, haine, etc.“, a declarat unul dintre muncitori, Lacatoș Zoltan.

Gunoaiele au fost adunate de-a lungul a 15 ani
Mormanele de gunoaie au fost adunate de-a lungul celor 15 ani în care chiriașul a locuit în apartamentul de pe strada Nufărului.  „Toth Șandor le aduna de prin toate containerele din cartier. Venea zilnic cu plasele pline. Am sesizat Primăria în repetate rânduri să vină să vadă ce se întâmplă deoarece vara nu se putea sta în casă de mirosul emanat de gunoaie“, a declarat vecina acestuia, Elisabeta Maghiar de 66 de ani. Vecinii mai spun că bătrânul primea lunar o pensie mai mare de 1.000 de lei însă nu știau ce face cu banii. „Numai boschetarii îi erau prieteni. Zilnic veneau și făceau schimb de „mărfuri“, a mai spus Elisabeta Maghiar. Apartamentul în care locuia bărbatul aparține primăriei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite