Cartel Alfa – a doua zi de proteste în stradă. Șefii de la Electrolux s-au „sechestrat” în fabrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 800 de protestatari, majoritatea membri ai Sindcatului ”Samus” din Electrolux au participat la marșul de protest desfășurat vineri după-amiază, de la ora 15.  Conducerea fabricii nu a dorit să comenteze situația.

Marșului de protest organizat de Cartel Alfa i s-au alăturat vineri și reprezentanții Confederației Sindicatelor Democratice din România. Liderul CSDR Satu Mare Ioan Secan s-a aflat în grupul care protesta în fața Palatului Administrativ.
Scandările împotriva conducerii fabricii s-au împletit cu cele anti-prezidențiale și anti-guvernamentale pentru a doua zi consecutiv. Demonstranții  au atacat din nou lipsa dialogului social și dezastrul creat în fabrica sătmăreană a concernului de Codul Muncii: „Codul muncii și cu Boc au pus Electrolux pe foc”.
Directorul Bloemer și conducerea societății nu au putut fi contactați pentru declarații. Tentativele repetate ale reporterului ADS de a intra în contact cu conducerea au fost stopate de oamenii de ordine de la poarta fabricii, care au refuzat atât să permită accesul în periimetrul fabricii cât și să contacteze reprezenanții conducerii sau pe cei aim biroului de presă al companiei. „Nu avem voie să-i deranjăm” au spus oamenii de la poartă. Urmj[torul miting de protest va fi organizat luni, pe același traseu: Calea Traian, Piața Libertății - Piața 25 Octombrie. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite