Careiul a câştigat şapte milioane de euro pentru reabilitarea unor clădiri istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea degradabilă în care se află mai multe clădiri din oraşul Carei a determinat autorităţile locale să întocmească şi să depună un proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru lucrări de reabilitare şi modernizare. Teatrul şi Centrul cultural vor primi peste două milioane de euro. 

Proiectul în valoare de şapte milioane de euro depus de autorităţile locale din Carei ce prevede reabilitarea şi modernizarea unor clădiri istorice importante din oraş a fost aprobat.

 „Ceea ce ne interesează pe noi cel mai mult sunt cele două clădiri, teatrul şi centrul cultural. Suntem foarte bucuroşi că am câştigat proiectul iar acum aşteptăm să demarăm licitaţia şi să obţinem toate avizele necesare pentru ca în primăvara anului viitor să ne apucăm de lucru. Teatrul va fi adus la forma lui iniţială din anul 1907 iar centrul cultural va fi complet modernizat. Lucrările la cele două clădiri istorice au fost estimate la peste 2 milioane de euro iar perioada de execuţie a lucrărilor a fost preconizată la 20 de luni“, a declarat Bogdan Georgescu, directorul Centrului Cultural din Carei. Clădirea Teatrului a fost închisă în toamna anului trecut din cauza stării de degradare în care se afla.

Proiectul viitorului centru cultural din Carei

image

Teatrul a fost construit în stil secesionist
Construit în anul 1907 după proiectul lui Kopeczek Gyorgy, Teatrul Municipal din Carei a purtat numele scriitorului careian Gall Joszef (născut în anul 1811) până în anul 1920, când este numit Teatrul Carmen Sylva. După anul 1945, teatrul îşi schimbă din nou denumirea în Teatrul Popular. În 1953 clădirea, construită în stil secesionist, a fost modernizată, transformată atât în exterior cât şi în interior  iar lojele au fost desfiinţate.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite