Careienii îşi promovează cultura peste graniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ansamblurile careiene la festivalul de anul trecut din Ungaria
Ansamblurile careiene la festivalul de anul trecut din Ungaria

Patru ansambluri folclorice din Carei alături de artişti, actori şi oameni de cultură  vor promova arta şi cultura locală în Ungaria în cadrul proiectului „Zilele Culturii Careiene la Mateszalka“, care se va desfăşura în perioada 16-17 aprilie.

Timp de două zile, 16 şi 17 aprilie, patru ansambluri folclorice din Carei alături de artişti, actori şi oameni de cultură vor fi prezenţi în Ungaria, la Mateszalka, unde vor încerca să promoveze arta şi cultura locală. Evenimentul se află la cea de a doua ediţie. În prima zi dedicată acestui eveniment, 16 aprilie, de la ora 17.00, ansamblurile folclorice Ceatăra, Rekettye, Grupul Matka şi Ansamblul Rote Rose vor susşine un spectacol iar de la ora 19.00 actorii Fekete Bernadetta şi Bodea Tibor vor prezenta o piesă de teatru „Noaptea lui Helver“ de Ingmar Villqist în regia lui Paul Sarvadi.

Partea a doua a proiectului se va desfăşura în perioada 14-15 mai la Carei, atunci când vor avea loc Zilele Culturale ale oraşului Mateszalka la Carei. „Acest proiect continuă buna colaborare dintre cele două instituţii de cultură, în cursul anului având loc şi alte schimburi culturale, fie în cadrul Zilelor Oraşului şi fie în cadrul diferitelor festivaluri sau concursuri care au loc în cele două oraşe“, a declarat Bogdan Georgescu, directorul Casei de Cultură din Carei.  


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite