Captură impresionantă de ţigări de contrabandă, după o urmărire ca-n filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 9.160 de pachete de ţigări au reuşit să confişte poliţiştii de frontieră sătmăreni, în urma a două acţiuni ce au avut loc aseară şi în această dimineaţă, pe raza municipiului Satu Mare. Una dintre maşinile în care s-au descoperit ţigările a fost reţinută, pentru cea de-a doua, angajatul unui magazin duty free achitând pe loc amenda de 5000 de lei.

După o urmărire ca-n filme, aseară pe străzile Sătmarului, un filaj şi o verificare inopinată, în această dimineaţă, a maşinii unui angajat duty free, poliţiştii de frontieră sătmăreni au reuşit să confişte 9.160 pachete de ţigări de contrabandă. Maşina unuia dintre sătmărenii prinşi cu ţigări de contrabandă a fost reţinută până la plata amenzii, cel de-al doilea, un angajat al unui magazin duty free achitând pe loc amenda de 5000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ al IJPF Satu Mare au încercat să oprească, aseară, în jurul orei 20.00, pe strada Bariţiu din municipiul Satu Mare, un autoturism Volkswagen Bora, înmatriculat în Satu Mare. Lucrătorii au pornit în urmărirea maşinii, iar pe strada Botizului din localitate şoferul a intrat cu maşina într-o curte, încercând să scape de autorităţi. În tot acest timp, poliţiştii de frontieră au rămas în apropierea imobilului respectiv monitorizându-l, iar în această dimineaţă l-au condus pe şoferul autovehiculului la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră pentru clarificarea situaţiei. Şoferul susţine că nu a oprit la semnalul poliţiştilor de  frontieră pentru că nu i-a observat pe aceştia, şi nici nu a auzit ori văzut semnalele acustice şi luminoase ale autovehiculului IJPF Satu Mare.



La controlul maşinii, în autoturism au fost descoperite 8.000 pachete de ţigări marca „Classic”, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 33.600 lei. Şoferul, identificat în persoana lui Viorel Ioan Z., în vârstă de 29 de ani, din Halmeu, nu a vrut să facă nicio declaraţie cu privire la provenienţa ţigărilor ori la destinaţia lor. Inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au ridicat ţigările în vederea confiscării şi i-au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, reţinând autoturismul până la plata amenzii.

Angajat aj unui duty free, prins cu maşina burduşită de ţigări neaccizate

Azi dimineaţă, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Sectorului P.F. Halmeu, au oprit pentru control, pe strada N. Titulescu din Halmeu (la ieşirea din zona Punctului de Trecere a Frontierei) un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în judeţul Bihor. Maşina era condusă de către Vlad Leonte M., în vârstă de 29 de ani, angajat la unul dintre magazinele duty-free din zona P.T.F. Halmeu. În autoturism, poliţiştii de frontieră au descoperit 1.160 pachete de ţigări de diferite mărci, provenite din magazine duty-free, pe care şoferul susţine că le-a cumpărat de la diferite persoane pe care nu le cunoaşte şi care se aflau în apropierea punctului de frontieră.  Şi în acest caz, ţigările, în valoare de aproape 5.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii vamali, iar tânărul  a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, amendă pe care a plătit-o pe loc.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite