Satu Mare: Prinşi cu maşinile burduşite de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă au confiscat ieri, în doar câteva ore,de către autorităţile sătmărene. Lucrătorii vamali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 de lei.


Nu mai puţin de 3.850 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean au fost descoperite în patru autoturisme oprite la control pe căile de comunicaţie din judeţul Satu Mare. Lucrătorii vamali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 de lei, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iau două autoturisme reţinute pentru a fi confiscate.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului C.I.T. al IJPF Satu Mare, inspectorii vamali din cadrul DJAOV şi lucrători ai Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Satu Mare au desfăşurat ieri, pe ruta Satu Mare - Halmeu, o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile.
Astfel, în jurul orei 19.00, la intrare în localitatea Turulung, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Renault Espace, înmatriculat în Ungaria, la volanul căruia se afla cetăţeanul maghiar Lajos F. De asemenea, a fost oprit şi un alt autoturism marca Renault Thalia, şi acesta înmatriculat în Ungaria, condus de cetăţeanul maghiar Sandor S. Existând suspiciuni cu privire la faptul că în cele două autoturisme s-ar afla o importantă cantitate de ţigări, maşinile au fost conduse la sediul IJPF Satu Mare pentru efectuarea unui control amănunţit.

Deşi iniţial cei doi conducători auto au declarat că nu au ţigări în maşină, ulterior au recunoscut că sunt ascunse în autoturismele lor produse din tutun. La efectuarea controlul amănunţit asupra autovehiculului Renault Thalia, sub bancheta din spate a maşinii şi în spatele acesteia poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au descoperit un locaş special amenajat. În acest locaş se aflau 2.000 pachete de ţigări marca Chesterfield, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 8.000 de lei. Controlul amănunţit efectuat asupra autoturismului Renault Espace a scos la iveală faptul că maşina avea podea dublă, locaş în care erau ascunse 1.600 pachete de ţigări marca Chesterfield, cu timbru ucrainean, în valoare de 6.400 lei.
Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional de către lucrătorii vamali cu câte o amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ţigările şi autoturismele au fost reţinute în vederea confiscării.

În alte două autoturisme oprite la control de către poliţiştii de frontieră în localitatea Halmeu au fost descoperite 250 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 1.000 de lei. Fiecare conducător auto a fost sancţionat cu 1.000 de lei, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.


image
image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite