Ambrus Henter cântă de cinci ani cu formaţia 4 Ever

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambrus Henter a pus bazele 4 Ever, una dintre cele mai cunoscute formaţii de pop rock din Satu Mare


Născut. 21 martie 1977, Satu Mare
Studii. Facultatea de Mecanică, Cluj-Napoca, Colegiul de Sociologie Budapesta
Familie. Necăsătorit

Face parte din trupa 4 Ever, una dintre cele mai cunoscute formaţii de pop rock din Satu Mare. A participat la numeroase festivaluri
A început muzica la vârsta de 16 ani când s-a înscris la Şcoala de Arte. „Am început cu percuţia, tobele fiind şi acum printre instrumentele preferate, cu toate că momentan cânt la chitară bass. Prima trupă serioasă în care am evoluat a fost Alkaid. Cu această formaţie am promovat muzica rock şi am participat la diferite festivaluri şi concursuri. Chiar am câştigat premiul juriului la un festival din Sfântu Gheorghe, dar am mai obţinut şi alte premii la o serie de concursuri din ţară“, spune Ambrus.
Cu acestă trupă  a înregistrat la Cluj un album, piesele fiind toate în limba maghiară, fapt ce le-a îngreunat intrarea pe piaţa muzicală. A mai cântat şi în tupa Retro Show Band, unde a avut ocazia să evolueze cu muzicanţi foarte talentaţi cum ar fi Cserei „Csapci“ Csaba, Nelu Feher şi Anderco Peter. „Aşa cum îi spune şi trupei, repertoriul a fost mai mult din muzica retro. Am interpretat piese celebre ale celor de la  Eagles, Beatles, Elvis Presley, dar şi ale unor trupe importante  maghiare şi româneşti“, ne spune cântăreţul.

A pus bazele formaţiei 4 Ever

În 2004, Ambrus, împreună cu prietenul şi colegul de trupă, Bottyan Zsolt, a pus bazele formaţiei 4Ever, una dintre cele mai îndrăgite trupe sătmărene la ora actuală. „Cântăm cam în acelaşi stil şi repertoriu cu ce făceam la Retro Show Band“, a afirmat Henter. Formaţia îi are în componenţă pe Botos Norbert, la clape, Fisar Csaba, tobe, Bottyan Zsolt, chitară şi  Ambrus Henter, chitară bass şi vocal. Au cântat la diferite festivaluri, atât în ţară, cât şi în străinătate.
„Anul trecut am fost în Ungaria, la Vizi Festival, un festival dedicat iubitorilor de sporturi nautice. Am cântat mai bine de trei ore cu mare succes la public, cu toate că am fost priviţi cu ceva circumspecţie la început. După primele acorduri am reuşit să acaparăm atenţia spectatorilor“, rememorează Ambrus.
În ţară au fost invitaţi să cânte la diferite manifestări gen Miss Boboc şi, desigur, au participat la toate manifestările culturale din oraş, Zilele Oraşului Satu Mare sau Zilele Partium. „Tot la manifestări locale pot să spun că am cântat la aniversarea a trei ani de City Radio, unde am avut ocazia să cântăm pe aceeaşi scenă cu trupe mari din Ungaria“, spune Ambrus. Tot el spune că, împreună cu ceilalţi membri ai trupei trage tare la repetiţii, deoarece la sfârşitul acestei săptămâni se vor sărbători cinci ani de la înfiinţarea formaţiei 4 Ever.

Întrebări şi răspunsuri


De la o scară de la 1 la 10, cât de importantă este muzica în viaţa ta?
A.H.: Fără discuţie că 10, poate chiar un zece plus. Chiar dacă la început a pornit ca un hobby, am văzut că pe parcurs se poate trăi din muzică şi ce este mai plăcut decât să-ţi câştigi existenţa din ceea ce faci cu plăcere?

Cât mai continui cu muzica?
A.H.: Dacă ar depinde de mine, aş face-o la nesfârşit, însă pot să intervină pe parcursul vieţii tot felul de lucruri neprevăzute.


Ce-i place
Îi place foarte mult sportul, schiul şi ciclismul fiind între preferinţele lui. Îi place să gătească, dar este şi un mare gurmand în acelaşi timp. „Această pasiune pentru gătit am moştenit-o de la mama mea care a fost bucătăreasă-şefă la restaurante renumite din oraş“, ne spune Ambrus.

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii care nu-şi respectă promisiunile, după cum nu-i place cum evoluează lucrurile în momentul de faţă în ţară. Nu-i place şi nici nu se implică în politică.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite