Satu Mare: Canono Danny, un rocker româno-filipinez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Canono Danny, un rocker româno-filipinez
Satu Mare: Canono Danny, un rocker româno-filipinez

Danny s-a făcut remarcat în domeniul muzical, unde a cântat în trupa Burning Ashes, dar şi în domeniul calculatoarelor. Povestea vieţii lui Danny este una total ieşită din tipare, în primul rând datorită originilor sale. Mama sa este filipineză, iar tatăl său este român.

Născut: 31 iulie 1991,Angeles City, Filipine.
Studii: Clasa XII-a Colegiul Naţional „Ioan Slavici“.
Familie: Are doi fraţi.


„M-am născut în Filipine mai precis în Angeles City, un oraş de lângă capitala ţării, Manila. Tata a cunoscut-o pe mama aici în Filipine, iar din câte mi-au zis ei, a fost dragoste la prima vedere. Nici nu avea cum să fie altfel, deoarece mama era şi este în continuare o femeie foarte frumoasă. Şi acum sunt destui care cred că este sora mea“, ne spune amuzat Danny.
La vârsta de 10 ani, părinţii au hotărât să se mute înapoi în Statele Unite.

„A fost mai mult decizia tatălui meu, care nu s-a putut acomoda cu clima din Filipine. Ne-am mutat în New York, un oraş imens cu tentaţii foarte mari. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care mama a insistat să venim în România, deoarece în New York eram expus la multe lucruri care puteau să mă ducă pe căi greşite“, afirmă Danny.
Tânărul ne spune că a ajuns într-o ţară care-i era total străină şi de care nu mai auzise niciodată. „Satu Mare mi s-a părut un oraş foarte liniştit şi cu oameni de treabă. A trebuit să o iau de la zero atât cu limba, care mi s-a părut extrem de ciudată la început, dar şi cu obiceiurile de aici“, spune Danny. Între timp s-a perfecţionat mult, vorbeşte o română impecabilă şi este de părere că în România se face şcoală mult mai de calitate decât în Statele Unite. „Cu timpul am reuşit să stăpânesc limba română, care sincer încă îmi mai creează ceva probleme, însă mă descurc. Sunt în ultimul an la un colegiu prestigios din oraş, «Vasile Lucaciu», cu rezultate bune, media generală în cei trei de liceu fiind undeva la 9,30. După ce termin liceul, doresc să mă îndrept spre Facultatea de Informatică de la Cluj“, afirmă tânărul.

E fondatorul trupei Burning Ashes
Danny este pasionat de muzică, chitara fiind instrumentul de care s-a îndrăgostit necondiţionat.
„Muzica mi-a plăcut de mic. Primele influenţe au fost cele de muzică rap pe care le auzeam frecvent pe străzile New York-ului, iar după ce am venit în România, a fost de ajuns să aud câteva piese rock şi să-mi dau seama că aceasta este muzica care mă caracterizează“, spune Danny. Părinţii au fost cei care au insistat să înveţe să cânte la un instrument, deoarece îşi petrecea prea mult timp în faţa calculatorului.
Cu trupa Burning Ashes a reuşit să se facă cunoscut pe la diferite concerte, dar şi la festivaluri, cea mai importantă realizare fiind menţiunea specială luată la  „Youth Rock Fest“ de la Costineşti, din această vară.

Ce-i place
Îi place să se joace pe calculator, în special Counter Strike. „La un moment dat a fost mai mult decât un hobby, deoarece am fost chiar la concursuri oficiale de Counter Strike, pe care le-am şi câştigat“, spune Danny. Îi place mâncarea filipineză.
Ce nu-i place
Nu-i place să citească, cu toate că ştie că acest lucru nu este în avantajul lui. Nu-i plac oamenii prefăcuţi şi cei cu două feţe.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite