Campionul micilor meseriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul Mihai Marcian, elev la şţcoala „Grigore Moisil“, a obţinut premiul I în cadrul Olimpiadei Naţionale de Educaţie Tehnologică.  163 de elevi de gimnaziu din întreaga ţară şi-au testat cunoştinţele ştiinţifice din diferite domenii la Satu Mare.

Elevii din ciclul gimnazial au impresionat cu lucrările lor juriul format din 20 de profesori, iar cel mai bun s-a dovedit a fi Mihai Marcian, elev în clasa a V-a la Şcoala Generală „Grigore Moisil“ din Satu Mare.

Tablou din seminţe, realizat în trei ore
„La proba practică, Mihai a realizat un tablou din boabe de porumb, orez, seminţe de mac şi floarea-soarelui. Lucrarea trebuia predată în tremen de trei ore, iar băiatul s-a încadrat în timp“, a declarat Mia Mărieş, profesoara care l-a pregătit pe elev. Nu doar realizarea tabloului a constituit partea practică a concursului, ci şi recunoaşterea seminţelor şi întrebuinţarea acestora. „Extrem de importantă a fost recunoaşterea seminţelor şi întrebuinţarea lor, având în vedere scopul concursului, acela de a învăţa copiii de mici să devină buni cunoscători ai mediului în care trăiesc şi ai vieţii de zi cu zi. Mihai a trebuit să explice comisiei la ce sunt folosite seminţele din care a realizat tabloul“, a mai spus profesoara.

„Învăţ din viaţa de zi cu zi“
„Educaţia Tehnologică este o materie care necesită multă muncă dar care te ajută în viaţă, practic noi învăţăm din toate domeniile şi despre lucrurile care ne înconjoară. Mă pregătesc zilnic pentru şcoală iar programul meu de joacă este de trei ore“, a declarat Mihai Marcian. „Putem spune cu certitudine că aceşti elevi vor deveni meseriaşi pricepuţi, chiar cercetători ştiinţifici. Educaţia Tehnologică este şi un mod de relaxare pentru elevi. În timpul liber ei pregătesc lucrări pentru expoziţii“, a mai spus profesoara Mia Mărieş.  

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite