Campanie împotriva traficului de persoane. Zeci de victime în ultimii doi ani, nouă exploatate sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de persoane din  județele Satu Mare și Bihor au devenit victime ale traficului de persoane în ultimii doi ani. Potrivit unui raport întocmit de Centrul regional Bihor al de Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, nouă victime au fost exploatate sexual.

Informațiile au fost date publicității în cadrul conferinței de presă organizate de reprezentanții Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului Satu Mare, cu prilejul prezentării primului an de activitate în cadrul proiectului transfrontalier „Împreună împotriva traficului de ființe umane”. La conferința de presă a participat și comisarul șef Gheorghe Ungur, directorul Centrului regional al ANITP.
„Centrul regional a ocupat locul întâi în 2010 ca număr de victime și ne apropiem de primele locuri și în 2011” a declarat comisarul-șef.  Potrivit afirmațiilor sale, printre grupurile țintă ale traficanților de persoane se numără și minorii lăsați în urmă de „căpșunari”.
Campania „Să crezi că ți se poate întâmpla!” prezentată ieri de președintele LADO Satu Mare, Olimpia Neagu, va aduce mesaje de precauție în mai multe școli și licee din Satu Mare în perioada lunilor mai, iunie și sepembrie. Fenomenul traficului de persoane va fi prezentat în unități școlare, prin intermediul imaginilor și a discuțiilor elevi – specialiști.
Proiectul „Împreună împotriva traficului de ființe umane” este derulat de LADO împreună cu Asociatia Segitö Kéz din Nyiregyhaza (Ungaria) și Asociația Malteză din Berehovo (Ucraina. Valoarea totală a proiectului este de 140.000 de euro, 72.000 de euro fiind alocați părții române a proiectului.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite