Campanie: Mii de sătmăreni vor face curat în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de sătmăreni voluntari participă la maratonul de strâns gunoaie Let’s Do It România!, ce se va desfăşura sâmbăta, 25 septembrie.

Deşi la început oamenii s-au mobilizat mai greu, în momentul de faţă numărul lor depăşeşte 2.000 de voluntari înscrişi, care şi-au confirmat prezenţa la campanie.
„Cu toate că înscrierile au fost încheiate la data de 20 septembrie, în continuare înregistrăm echipele, iar acest lucru se va desfăşura inclusiv în momentul desfăşurării acţiunii”, spune Claudia Donca, liderul proiectului din Satu Mare.
Echipele au fost astfel împărţite, încât să se acopere toate spaţiile din judeţ, mai puţin în oraşe unde există firme de curăţenie.
Implicaţi ca voluntari
Adrian Pop şi Michael Ely sunt doi din cei peste 2.000 de voluntari înscrişi, care laudă iniţiativa şi speră să mai fie astfel de acţiuni în ţară.
„Este prima acţiune de o astfel de amploare şi mi se pare o idee genială. Mă implic şi acum, dar aş vrea şi pe viitor şi sper să se mai organzieze asemenea evenimente, deoarece din păcate ţara noastră e cam neglijată din punct de vedere al curăţeniei”, spune Adrian Pop, voluntar.
„Facem parte din această acţiune pentru că vrem să curăţăm ţara. Considerăm că Let’s Do It România! este o acţiune care trebuie repetată cât mai des posibil”, spune Michael Ely, voluntar.
Responsabilitate pentru mediu
Claudia Donca mai spune că principalul obiectiv al acestei campanii este ca întreaga ţară să fie curăţată într-o singură zi şi ca pe viitor oamenii să fie mult mai responsabili când vine vorba de deşeuri.
Echipele încep curăţenia la 9 dimineaţa, iar maşinile vor coelcta deşeurile adunate începând cu ora 15.00. Înscrieri  se pot face şi pe parcursul zilei de sâmbăta, în Piaţa 25 Octobmrie, la cortul Let’s Do it România!

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite