Campania electorală, puț de apă termală. S-a redeschis bazinul de la taberele școlare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinul din incinta taberelor școlare a fost redeschis luni publicului, în urma lobby-ului făcut de prefectul Radu Giurcă pe lângă milionarul Vasile Țânțaș. Giurcă ar putea candida la președinția Consiliului Județean din partea PDL.

Sătmarul are din nou, după doi ani, un mini-ștrand, improvizat în incinta Taberelor Școlare. Societatea Beny Alex, deținută de milionarul Vasile Țânțaș, care a concesionat ștrandul municipal sătmărean, închis din 2008, a decis să pornească pompele și să ofere apă termală pentru umplerea bazinului situat în incinta Taberelor Școlare, administrate de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS). Bazinul este situat în imediata vecinătate a zonei de agrement închise.

Bazinul a fost umplut ieri cu apă, în prezența a aproximativ 15 pensionari, în pofida faptului că reprezentanții societății Beny Alex nu au ajuns la un acord financiar final cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport. În momentul de față, bazinul este singurul loc de tratament cu apă termală în funcțiune din orașul Satu Mare. Problema redării spre folosință publică a bazinului din incinta taberelor, în compensare pentru lipsa unui ștrand municipal funcțional, a fost ridicată de reprezentanții Consiliului Județean al Vârstnicilor în cadrul ședinței Comitetului de dialog social din 9 martie, organizată de Instituția Prefectului.  

Apa termală, scop electoral


Decizia societății Beny Alex de a porni pompele pentru a alimenta bazinul statului este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în ultimii doi ani, mai multe tentative ale reprezentanților DJTS de a negocia furnizarea apei cu firma Beny Alex au fost sortite eșecului. Daniel Pop, coordonatorul DJTS a afirmat că discuțiile purtate anterior cu reprezentanții societății s-au oprit la bani. „Societatea Beny Alex a solicitat 14.000 de lei pentru fiecare umplere a bazinului, costuri care nu puteau fi suportate de DJTS și nici acoperite din bitele. Ultimele două umpleri, în iarna anului 2010, ne-au costat 28.000 de lei, astfel că am sistat discuțiile cu societatea” a afirmat Pop.

Prefectul Radu Giurcă a admis faptul că până în prezent nu s-a vorbit despre bani cu societatea care deține în concesiune puțurile și pompele. „ Eu le-am promis pensionarilor că voi face tot posibilul să redeschidem bazinul, dar pentru moment, nu am lămurit problema banilor. Am discutat cu directorul societății, să facă niște socoteli, ce și cum ar costa să poată face oamenii ăștia niște baie în aprilie și mai. Cred că mâine sau poimâine vom vedea cum vom rezolva problema banilor. Le-am dat temă sa faca calcule, apa, energia electrică, vom afla în zilele următoare” a afirmat prefectul Radu Giurcă.  

Bazinul cu apă termală va sta la dispoziţia sătmărenilor în fiecare zi, între orele 8 şi 20. Intrarea va costa 5 lei pentru pensionari şi 8 lei pentru celelalte categorii de vârstă. În mini-ștrand sunt puse la dispoziţia vizitatorilor şi două vestiare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite