Calificare fără glorie-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Prese locală de azi scrie despre calificarea baschetbalistelor sătmărence în semifinalele României dar şi despre persoanelele cu handicap excluse de pe piaţa muncii.   

Satumareonline titrează victoria baschetbalistelor de la CSM Satu Mare împotriva sportivelor de la CSM Oradea. Meciul care le-a aus sătmărencelor calificarea în semifinalele Cupei României s-a desfăşurat ieri la Satu Mare. Baschetbalistele de la CSM s-au calificat în premieră în semifinalele Cupei României după o dublă victorie în sferturi cu CSM Oradea. Marţi, însă, fetele antrenate de Dan Fleșeriu s-au impus la limită, 68-67, după un meci în care echipa a avut o evoluție oscilantă. Noroc cu succesul categoric de acum o săptămână de la Oradea, scor 75-48, altfel am fi trăit periculos pe finalul partidei de marţi.

Doar patru persoane cu handicap au fost angajate în ultimii patru ani

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare nu a mai întreprins o acţiune de integrare a persoanelor cu handicap în câmpul muncii de mai bine de trei ani, scrie Gazeta de Nord Vest. Ultima bursă destinată persoanelor cu dizabilităţi a avut loc în 2007. La acea dată au fost scoase la concurs 56 de locuri de muncă oferite de cinci angajatori. Din cele 48 de persoane cu handicap prezente la bursă, doar patru persoane au fost angajate. “Din nefericire, majoritatea persoanelor cu handicap nu au nicio meserie, iar cei care au vreo diplomă nu reuşesc să facă faţă în câmpul muncii”, a declarat Crina Pop. Ceea ce ar putea reprezenta un posibil motiv pentru lipsa de reuşită a Bursei locurilor de muncă din 2007. De atunci, AJOFM nu a mai organizat un astfel de eveniment.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite