Satu Mare: Allyson Hardy a adus spectacolul la CSM Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Allyson Hardy este o componentă de bază a echipei de baschet CSM Satu Mare, care a reuşit să se adapteze repede şi să intre în inimile fanilor


Profil
Născută. 5 mai 1983 Los Angeles, California
Studii. Colegiul de Psihologie Bowie State University
Familie. Are trei fraţi

După ce o altă americancă, Cherrise Graham, a părăsit echipa la începutul sezonului, fanii echipei CSM Satu Mare erau îngrijoraţi că, odată cu plecarea ei, vor dispărea şi pata de culoare, şi spectacolul pe care doar americanii ştiu cum să îl facă în baschet. Ei bine, lucrurile au fost rezolvate rapid, deoarece locul lăsat de Cherrise a fost preluat de Allyson.
Americanca este la prima experienţă în baschetul românesc, însă nu şi în baschetul european, deoarece înainte a evoluat în Macedonia, Franţa şi Ungaria. Allyson dezvăluie că fratele ei mai mare a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru baschet. „Mergeam la toate meciurile lui, el fiind component de bază al Universităţii din Illinois. A fost pentru mine un model în tot ceea ce a făcut, atât în sport cât şi în viaţă” spune Allyson. Abilităţile şi forţa de joc şi le-a însuşit însă din baschetul de stradă, streetball cum spun yankeii, şi întotdeauna în echipe de băieţi. La vârsta de 13 ani juca în echipa Liceului din Washington, iar după ce a intrat la facultate, a fost una dintre componentele de bază a echipei Colegiului Bowie State University, iar vârful de formă l-a prins la echipa din Los Angeles, care evolua în WNBA.

Fascinată de baschetul european
La sugestia impresarului, Allyson a hotărât să vină să joace baschet în Europa, despre care auzise doar cuvinte frumoase. „Prima mea echipă în Europa a fost din Macedonia, pentru care am jucat vreo două luni, după care m-am transferat la o echipă de mijlocul clasamentului din Ungaria, însă am luat cu adevărat contact cu baschetul de performanţă din Europa după ce am plecat în Franţa. Aici am jucat doi ani la Nice şi Callais şi vreau să spun că am fost impresionată de tot ce am găsit aici”, spune Allyson. După experienţa franceză, Allyson a revenit în Ungaria, unde a jucat un sezon pentru BSK Budapesta.

A fost primită cu braţele deschise la Satu Mare
„Mi-a părut rău că în vară a trebuit să mă despart de BSK Budapesta, dar clubul a avut probleme, iar plecarea n-a fost alegerea mea. Dar acum sunt bucuroasă că am venit în România, o ţară despre care ştiam cam tot ce ştiu străinii: Nadia Comăneci, Dracula, Ceauşescu”, afirmă sportiva. Ceea ce este cel mai important pentru ea este că a fost primită cu braţele deschise de toată lumea şi este foarte mulţumită şi de cum se prezintă echipa în cam-
pionat. „Mă bucur că am venit la Satu Mare, care este un orăşel cochet şi cu oameni foarte prietenoşi. Am fost foarte bine primită aici şi sper să nu dezamăgesc”, încheie Allyson.

România, o ţară despre care ştiam cam tot ce ştiu străinii: Nadia Comăneci, Dracula, Ceauşescu.
Allyson Hardy

Întrebări şi răspunsuri
Cât timp vei continua cu echipa din Satu Mare?
A.H.: Deocamdată am semnat pentru un sezon, însă dacă voi reuşi să impresionez antrenorul şi conducerea clubului, mi-aş dori să continui deoarece îmi place aici.
Spune trei lucruri care diferenţiază România de SUA?
A.H.: În primul rând că aici totul este mult mai ieftin şi asta e foarte bine, în România totul este la o scară mult mai mică decât în State, iar aici toată lumea îşi usucă, şi-şi scutură hainele pe balcon, lucru care a fost o premieră pentru mine.

Ce-i place
ll Îi place să citească şi să se uite la televizor, în special la documentare dar şi la meciurile de baschet din NBA. Adoră să fie împreună cu familia ei, pe care o consideră cel mai important lucru din viaţă. „Mi-e puţin greu că sunt la distanţă de ei, însă vorbim zilnic la telefon”, spune ea.

Ce nu-i place
ll Nu-i plac băuturile alcoolice şi nici ţigările. Nu-i plac oamenii negativişti şi cei care se plâng mereu,  motoul ei în viaţă fiind: „Be happy and enjoy life!” ( Fii fericit şi trăieşte viaţa!)

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite